Cum puteti scapa de alergiile alimentare si respiratorii. Produsele care trebuie excluse din alimentatie
Aveti manifestari alergice cutanate, respiratorii sau digestive? Substantele alergene la care sunteti sensibili sunt potentate de altele toxice cum ar fi fumul de tigara. Si colorantii din alimente au aceleasi efecte.
Aveti un teren alergic? Va da batai de cap o alergie alimentara sau una respiratorie? Atunci aveti grija la dieta. Limitati consumul de produse care au in compozitie coloranti, conservanti, agenti de crestere.
Peste 80 la suta dintre alergiile alimentare sunt declansate de proteinele din lapte, albus si peste. De asemenea, potential alegen au nucile si alunele, dar si fructele cu seminte mici, cum ar fi capsunile. Glutenul, adica proteina din cereale, are acelasi efect.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Dr. Andreea Dragomirescu, medic primar medicina de familie: "Stim ca la copiii, cand incepe diversificarea, mai ales aceste alimente care au un potential alergen se adauga in alimentatie ceva mai tarziu".
De exemplu, alunele si nucile se introduc in dieta dupa varsta de 1 an. In cazul unui teren alergic, nu actioneaza doar alergenii. Exista alti factori care agraveaza manifestarile unei alergii. Un exemplu este fumatul pasiv. Efecte nocive au si alte substante.
Prof. dr. Ioan-Bradu Iamandescu, medic primar alergolog: "Aceste alergene naturale, de exemplu, devin si mai agresive atunci cand mancarea preparata cu ele contine acesti aditivi, coloranti, subtante care dau un gust special. Ganditi-va... bomboanele colorate sunt adevarate bombe pentru un alergic, un colorant, cum este tartrazina".
Asadar, daca aveti o alergie cu manifestari respiratorii, digestive sau cutanate, fiti atenti la dieta. Sfatul specialistilor este sa consumati mai ales produse naturale, neprocesate.
Prof. dr. Ioan-Bradu Iamandescu, medic primar alergolog: "In concluzie, evolutia se poate agrava prin cumularea actiunii alergenului cu alte substante care dau manifestari de acelasi tip, adica fac urticarie, dau astm, chiar daca nu prin mecanism de tip alergic si la un moment dat, dupa o anumita varsta astmul devine cronic si e foarte greu sa mai fie vindecat".
In copilarie, alergiile pot fi tinute sub control cu ajutorul medicatiei si hranei naturale. Prof. dr. Ioan-Bradu Iamandescu, medic primar alergolog: "Stiind alegenul la care se produc manifestarile clinice, se poate face o profilaxie inteligenta si, in acelasi timp, contand si pe ajutorul pe care il are organismal de ordin hormonal. Dupa aparia pubertatii, jumatate dintre copii cu astm se vindeca spontan".
Astmul este cea mai frecventa boala cronica aparuta in copilarie.