Cum ne ferim de infectiile respiratorii in sezonul rece. Alimentele-minune care iti cresc imunitatea
De ce facem frecvent infectii respiratorii pe timpul iernii? O explicatie ar fi ca temperaturile scazute reduc apararea imunitara fata de rinovirus.
Acesta e un mictrob care provoaca o mare parte din raceli. Cum reducem frecventa infectiilor? Hrana diversificata in care proteinele de calitate sunt vitale.
Exista peste 200 de virusuri care provoaca simptome de raceala. Dintre acestea, rinovirusul este responsabil de aproape 50% dintre racelile de sezon. Americanii sunt primii care au demonstrat legatura dintre temperaturile scazute si acest microb. La temperaturi scazute, organismul produce mai putine semnale antivirale impotriva virusului.
Alegeri 2024
11:05
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
10:04
De ce relațiile României cu Ucraina și Rep. Moldova s-ar putea înrăutăți după alegeri. Semnalul de alarmă tras de Politico
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
06:56
Țările în care s-au deschis cele mai multe secții de votare la alegerile prezidențiale din 2024
Pe de alta parte, zilele scurte de iarna duc la scaderea imunitatii, iar expunerea la noxele din orase duc si ele la slabirea imunitara. Printr-o alimentatie corecta pe timp de iarna putem sa evitam insa infectiile respiratorii. Proteinele de calitate provenite din oua, carne si branzeturi contribuie la echilibrarea metabolismului. Un meniu bazat numai pe vegetale nu este recomandat iarna.
De asemenea, zaharul si alimentele foarte procesate slabesc rezistenta organismului la imbolnavire.
Sursa: Pro TV
Etichete: alimentatie, infectii respiratorii, csid, oana cuzino, ce se intampla doctore, doctore?,
Dată publicare:
06-12-2014 11:32