Nu consumati plante cu efecte ativirale si antibacterine decat la sfatul medicului. Regulile de care trebuie sa tinem cont

24-11-2014 09:39


Imi cresc imunitatea prin combinatii de plante cu efect antiviral si antibacterian. Si acestea se iau, insa, doar la sfatul medicului. Plantele cu efect antibacterian, spre exemplu, actioneaza la fel cu antibioticele la nivelul colonului.

Este sezonul infectiilor respiratorii si multe persoane se gandesc la precautie. Vor sa ridice puterea de aparare a sistemului imunitar. Asa se face ca iarna, preparatele care promit efecte in aceasta directie se dau ca painea calda. Vanzarile cresc cu 30%, incluzand aici si medicatia destinata copiilor.

"E adevart, el face infectii respiratorii, afectiuni diareice, infectii urinare, spectrul e foarte larg, insa se pot face analize si acestea sai imi arate spre ce sa mergem si de ce. Administrindu-i fie plante, fie medicamente ii bulversam sistemul imun si putem sa avem un efect invers decat cel dorit", a spus prof. dr. Dumitru Oreaseanu, sef sectie pediatrie.

Daca obervati ca racelile se succed prea des sau constatati infectii la intervale scurte, primul pas corect il reprezinta analizele de sange. Hemoleucograma, imunograma si electroforeza. Abia apoi medicul apreciaza terapiile care vor sustine si sistemul imunitar. Nu luati haotic mediamente care se dau fara reteta pe motiv ca sunt imunostimulante.

"Foarte multe medicamente, stiti foarte bine ca provin din plante, asa ca medimentul ca atare gasit in planta respectiva poate sa imi faca bine, dar daca nu dai cand trebuie nu-mi face bine", a spus prof. dr. Dumitru Oreaseanu, sef sectie pediatrie.

Alte medicamente imuno-stimulatoare promit la pachet efect antibiotic. Rolul antibiotic se refera insa atat la microbii periculosi cu care intram in contact, dar si la cei cu care convietuim si care sunt protectori. Ajunge, iar, la autodistrugere.

Concluzia: pentru imunitate sporita, mergeti intai la medic si-abia apoi la farmacie.