Cu supă sau ciorbă reușiți cel mai bine să slăbiţi. Ce ne recomandă medicul

03-05-2019 10:56


Mănâncă fără grabă! Mestecă bine! Ai grijă să ai trei mese principale zilnic! Şi cam atât! Nu vă dăm sfaturi, nu vă spunem cât şi ce să mâncaţi.

De pe urma reacţiilor chimice de la nivelul stomacului ies la suprafaţă regulile de nutriţie. 

Creierul uman e mulţumit de volume mari. Care ajung în stomac. Toate celelalte sisteme metabolice umane vor însă calorii puţine. Ca să funcţioneze bine! Cum împăcăm situaţia? Volum mare şi calorii puţine găsim în ciorbă sau în supă. Creierul va simţi rapid senzaţia de saţietate. Şi nu veţi suferi de foame. Din acest motiv.

Cu supa sau ciorba reusiti cel mai bine să slăbiţi, de exemplu, fără să vă carenţaţi.

A doua regulă a nutriţiei. Mănâncă în funcţie de activitatea fizică. Nu ca să mă aduci la prea plin! Stomacul uman permite în jur de 2 kilograme de alimente. Dacă îl antrenaţi cu mult, poate ajunge să suporte 5 kilograme de bol alimentar.

Şi cea de-a treia regulă majoră pe care o vrea chiar stomacul? Mănâncă încet şi la masă, nu oriunde! Când mâncaţi, înghiţiţi şi aer. Nu ştiţi cât. Cu cât mai repede, cu atât mai mult aer. Cantităţile mari de aer excită stomacul.

Ce rezulta? Reflux gastro-esofagian.Şi prea mult, mult prea mult acid clorhidric. Care determină din nou senzaţia de foame. Chiar dacă aţi mâncat de scurt timp.