Cum apare cel mai des infertilitatea de cauză masculină
Testosteronul se foloseşte în sălile de forţă pentru creştere rapidă musculară. Acest hormon de sinteză distruge cel mai rapid celulele reproducătoare masculine, numite spermatozoizi.
Aşa apare infertilitatea de cauză masculină. Explicam, imediat, la ce se întâmplă, doctore?
Testosteronul și alți hormoni sunt folosiți, de cei care merg la sală, pentru creșterea masei musculare.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Andreas Vythoulkas, medic specialist infertilitate: ”Lucruri care duc la infertilitate masculină: aşa s-a născut sau se dobândesc în timp. În ultimii ani s-a adăugat încă o categorie şi cei care vor să se ducă la sala de sport să obțină rezultate rapide”.
La sala se forţă, rezultatele rapide sunt obţinute cu ajutorul substanţelor anabolizante.
Andreas Vythoulkas, medic specialist infertilitate: ”Tratamentele respective distrug şi când spun distrug chiar aşa este sperma, nu doar la număr, dar şi la mobilitate. Nu doar la cantitate ci şi la calitatea de spermatozoizi. Sunt mutle cazuri în care apare azoospermie, adică niciun spermatozoid viu„.
În aceste cazuri, se fac 3 spermograme consecutiv, înainte de diagnosticul de infertilitate. Acesta deoarece spermatozoizii se formează, permanent, în cicluri de câte 70 de zile. Dacă însă 3 spermograme arată lipsa spermatozoizilor, apare diagnosticul de azoospermie, adică lipsa celulelor reproducătoare masculine.
În privinţa femeilor, vârstă este cea care distruge celulele reproducătoare feminine, numite ovocite. De la 35 de ani, numărul acestora scade dramatic. Dar şi calitatea lor. Vorbim despre capacitatea de a genera un embrion normal gentic.
În pachetul decontat de casa de asigurări sunt incluse analizele hormonale, care anticipează menopauza. Se numesc F SE HAŞ şi EL HAŞ. Chiar dacă sunt normale, mergeţi la un medic supraspecializat în tratamentul infertilităţii. Pentru că aceste analize nu arată că şi puteţi obţine o sarcină în mod natural.
Ruxandra Dumitrescu, medic primar infertilitate: ”Trebuie să facă AMH şi numararea de folicul în ziua 2 și 3 a ciclului folicului sunt primari şi sunt cei care o să cresca. Dacă măsurăm în ziua a 12-14 unii au ovulat. Este un ciclul care s-a epuizat, când porneşti la start îi vezi pe cei care atunci pornesc să se dezvolte”.
Dacă sarcina nu apare într-un an, mergeţi la medic pentru diagnostic.
Sursa: Pro TV
Etichete: barbat, infertilitate, sala de sport, csid, testosteron,
Dată publicare:
25-03-2021 08:19