Consumati o salata de castraveti zilnic. Recomandarile specialistilor pentru o viata sanatoasa
90% apa si o cantiate mare de potasiu, iata ce contin castravetii. Din aceste motive nu doar va hranesc, ci simultan va hidrateaza corect. Consumati o salata de castraveti zilnic, in timpul verii. Si pastrati-i si pentru iarna.
Legumele cu un continut mare de apa. Iata o categorie de alimente ce pot fi consumate fara limita, in orice combinatie. Dintre toate, castravetele aduce la pachet toate vitaminele hidrosolubile.
O zi torida de vara presupune pierderea rapida a apei din organism. Ce-ar fi sa va hidratati eficient, dar nu neaprat cu un pahar mare de apa? La mesele principale, consumati o salata de castraveti. Contin 90% apa, dar si potasiu. Este vorba despre un electrolit care optimizeaza circulatia limfatica, dar si hidratarea.
Coaja insa concentreaza eventualele substante chimice folosite in agricultura conventionala. Daca nu o eliminati, spalati-o la jet puternic de apa timp de 1 minut. Intr-o salata, folositi otet. Rolul acestuia nu priveste doar gustul. Otelul sau zeama unei lamai ajuta absorbtia fierului din legumele verzi. Iar daca va doriti un suc, integrati castravetele intr-un mix de fructe dulci.
Chiar daca e vara, preparati-va muraturi in cel mai simplu mod cu putinta. Peste castraveti, turnati apa rece. La fiecare litru de apa se adauga o lingura de sare. Lasati preparatul cateva zile la temperatura camerei.
Castravetii murati in sare, si nu in otet, sunt mai valorosi chiar decat legumele crude. Cat priveste curele de slabire, nu ezitati sa consumati muraturi.
100 de grame de castraveti murati contin doar 12 kilocalorii. Acceasi valoare calorica o au si cei cruzi.