Studiu: consumul zilnic de alune reduce riscul aparitiei bolilor cardiace

alune

Un nou studiu sustine ca o portie de alune consumata pe zi reduce cu o treime riscul de boli cardiace, relateaza Daily Mail.

Studiul realizat de un grup de oamenii de stiinta din China si Statele Unite face parte dintr-un lung program de cercetare asupra beneficiilor aduse de consumul de alune in cadrul unei diete zilnice.

Alunele contin o combinatie bogata de acizi grasi nesaturati, vitamine, minerale si alti nutrienti. Aceste componente lucreaza impreuna pentru a diminua colesterolul si a reduce inflamatiile in organism.

Experti chinezi de la Universitatea Hua Zhong, dar si specialisti americani de la Harvard au analizat 18 studii diferite, care acopereau 12.000 de cazuri de diabet de tip 2, 15.000 de cazuri de boli cardiace, precum si 50.000 de cazuri de deces.

Rezultatele publicate in American Journal of Clinical Nutrition arata ca alunele in dieta zilnica scad riscul de boli cardiace cu pana 28-29%.

Citește și
nuci
Consumul de nuci reduce riscul de cancer si mortalitatea cardiovasculara - studiu

Rezultatele acestei analize certifica includerea fructelor cu coaja dura in regimurile alimentare terapeutice ce vizeaza ameliorarea concentratiei de colesterol, deoarece ele au potential de a reduce riscul de declansare a maladiilor coronariene, au concluzionat cercetatorii americani. In grupul fructelor cu coaja dura intra si migdalele si nucile.
 

Articol recomandat de sport.ro
Primul jucător din Superliga României pe care Dan Șucu vrea să-l transfere la Genoa
Primul jucător din Superliga României pe care Dan Șucu vrea să-l transfere la Genoa
Citește și...
Veste buna pentru copiii alergici la alune. Cercetatorii britanici au pus la punct o metoda de tratament
Veste buna pentru copiii alergici la alune. Cercetatorii britanici au pus la punct o metoda de tratament

Cercetatorii britanici au facut o descoperire majora in lupta pentru vindecarea copiilor care sufera de alergii la alune.

Consumul de nuci reduce riscul de cancer si mortalitatea cardiovasculara - studiu
Consumul de nuci reduce riscul de cancer si mortalitatea cardiovasculara - studiu

O dieta bogata in nuci si alune reduce riscul mortalitatii si al cancerului, au aratat cercetatorii americani intr-un studiu publicat in New England Journal of Medicine, potrivit Reuters.

Recomandări
Guvernul Ciolacu a primit votul de încredere al Parlamentului, cu 240 de voturi „pentru”. Lista miniștrilor din noul cabinet
Guvernul Ciolacu a primit votul de încredere al Parlamentului, cu 240 de voturi „pentru”. Lista miniștrilor din noul cabinet

Guvernul Marcel Ciolacu 2 a primit, luni, votul de încredere al Parlamentului, cu 240 de voturi favorabile. Votul a fost secret, exprimat cu bile.  

POLITICO: Cum a câștigat Putin alegerile din România. „Totul se decide în spatele ușilor închise”
POLITICO: Cum a câștigat Putin alegerile din România. „Totul se decide în spatele ușilor închise”

România încă se recuperează de ascensiunea și căderea rapidă a lui Călin Georgescu, un candidat care a ajuns la alegători printr-o campanie pe TikTok.

Tanczos Barna, care a preluat Finanțele de la Boloș: „Provocarea cea mai mare este să plătim pensiile și salariile asumate”
Tanczos Barna, care a preluat Finanțele de la Boloș: „Provocarea cea mai mare este să plătim pensiile și salariile asumate”

Ministrul propus pentru preluarea portofoliului la Ministerul Finanţelor, Tanczos Barna, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate reunite ale Parlamentului.