Studiu: consumul zilnic de alune reduce riscul aparitiei bolilor cardiace

Ultima actualizare: 19-07-2014 07:20
alune

Un nou studiu sustine ca o portie de alune consumata pe zi reduce cu o treime riscul de boli cardiace, relateaza Daily Mail.

Studiul realizat de un grup de oamenii de stiinta din China si Statele Unite face parte dintr-un lung program de cercetare asupra beneficiilor aduse de consumul de alune in cadrul unei diete zilnice.

Alunele contin o combinatie bogata de acizi grasi nesaturati, vitamine, minerale si alti nutrienti. Aceste componente lucreaza impreuna pentru a diminua colesterolul si a reduce inflamatiile in organism.

Experti chinezi de la Universitatea Hua Zhong, dar si specialisti americani de la Harvard au analizat 18 studii diferite, care acopereau 12.000 de cazuri de diabet de tip 2, 15.000 de cazuri de boli cardiace, precum si 50.000 de cazuri de deces.

Rezultatele publicate in American Journal of Clinical Nutrition arata ca alunele in dieta zilnica scad riscul de boli cardiace cu pana 28-29%.

Rezultatele acestei analize certifica includerea fructelor cu coaja dura in regimurile alimentare terapeutice ce vizeaza ameliorarea concentratiei de colesterol, deoarece ele au potential de a reduce riscul de declansare a maladiilor coronariene, au concluzionat cercetatorii americani. In grupul fructelor cu coaja dura intra si migdalele si nucile.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO