Consumati din belsug in aceasta perioada stevie, untisor, leurda, plante din flora salbatica. Beneficiile lor pentru organism
Sunt exceptionale si se combina corect cu orice alt aliment. Insa nu mancati repetat doar frunze verzi si nimic altceva.
Cele mai curate frunze de primavara din care puteti sa faceti salata perfecta cresc in padure, neatinse de mana omului. Este vorba de untisor, leurda si stevie. Le puneti intr-un bol mare si 100 de grame din aceasta salata va aduce 50% din necesarul zilnic de vitamina C.
Vitaminele din aceste frunze sunt asimilate optim daca le amestecati cu o lingura de ulei presat la rece, cu zeama unei lamai si cu condimente. Vorbim despre salata perfecta. Dar folositi-le din belsug si in preparatele termice. Este vorba de supe, ciorbe si tocanite. Asadar consumati frunzele si fierte.
Litiaza oxalica inseamna asa numitele pietre la rinichi. Toate frunzele verzi de primavara se combina perfect cu produsele de origine animale: carne, oua, branzeturi. Dar nu apelati la dietele extreme care presupun ca primavara sa mancati doar frunze verzi.
Combinati un platou de branzeturi, o friptura sau o mancare de fasole cu frunze verzi. Dar nu mancati o saptamana doar verdeturi, chiar daca le combinati intre ele.
Asadar, frunzele de primavara se combina corect si sunt corect asimilabile alaturi de alte alimente de origine vegetala sau animala.