Consumati des mancare de fasole sau de mazare. Cum trebuie preparate pentru a nu va afecta dieta
Iahnie de fasole, mancarica de cartofi, tocanita de legume. Iata cateva preparate traditionale, bogate in nutrienti si fara costuri mari.
Mancarea sanatoasa e scumpa. Iata ce spun multe persoane. Insa nu intotdeauna afirmatia se sustine.
O ciorba de cartofi, o tocanita sau o iahnie de fasole pot fi preparate sanatoase si accesibile.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Consumati des mancare de fasole sau de mazare. Sunt alimente bogate care va hranesc in mod corect. Ambele contin proteine din belsug, motiv pentu care nu se asociaza cu produse din carne. Nu va ingrasa, daca la preparare nu adaugati ulei.
La o masa, mancarea de fasole sau de mazare se combina corect cu doua felii de paine integrala. In aceasta varianta nu va ingrasa. De asemenea, consumati des ciorba de cartofi sau tocanita de cartofi. Insa nu le combinati cu bucati de carne deoarece le cresteti valoarea calorica.
Cartofii pot fi copti, apoi amestecati cu legume innabusite doar cu apa. Ulterior, adaugati suc de rosii. Rezulta o tocanita nutritiva cu putine calorii. Si mancarea de ciuperci reprezinta o alternativa nutritiva, care nu va ingrasa. Se combina doar cu legume si condimente.
Varza este un alt preparat traditional accesibil. Insa de preferinta ar fi sa consumati o salata de varza cruda langa o felie de carne preparata fara ulei. Este o combinatie buna, care nu ingrasa. Evitati sa o consumati cu paine sau mamaliga.
Tocanita de legume este un alt preparat bogat in nutrienti. Ceapa se innabusa initial in apa si nu in ulei. Apoi adaugati restul legumelor. Se fierb, dar ar trebui sa ramana crocante.
La o portie de tocanita se pune o lingurita de ulei presat la rece. Se adauga in farfurie si nu in timpul prepararii termice. Indiferent de mancaruri, nu folositi rantasuri.
In aceasta combinatie, faina creste valoarea calorica a preparatelor. In plus, dezvolta acrilamida, un compus cancerigen.