Colonul, ficatul si rinichii nu retin toxine, neavand nevoie de detoxificare. Cum va protejati organismul intr-un mod natural
Colonul, ficatul si rinichii, toate implicate in curatenia pe care o face organismul uman zilnic, nu retin toxine. O cura de detoxifiere menita pentru unul dintre aceste organe devine, asadar, inutila.
Mai mult, in cazul colonului, poate distruge populatii largi de bacterii care ne mentin in stare buna de sanatate.
Acad. Maya Simionescu, Institutul de Biologie Moleculara: "Un compartiment mititel plin de enzime care digera si transforma tot ce nu-I trebuie celulei, o parte sunt excretate, o parte refolosite."
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Aceste compartimente celulare transforma asadar medicamentele, chimicalele din mancare, din aer, in substante solubile in apa, care vor fi eliminate cu ajutorul rinichilor.
Un alt departament al fiecarei celule hepatice e insarcinat cu reciclarea deseurilor. Pentru ca in natura totul se transforma, nimic nu de pierde.
Tocmai am descris procesul de detoxifiere. Singurul posibil.
Maya Simionescu, Instititul de Biologie Moleculara: "Ficatul nu stocheaza toxine, ele trec prin ficat, prin intermediul sangelui si ficatul detoxifica sangele, dar nu poti sa faci detoxifierea ficatului."
Curele de detoxifiere cu medicamente NU au asadar sens. Orice medicament va fi transformat, la randul lui, de ficat. Nici rinichiul, nici colonul nu au nevoie de produse pentru detoxifiere. Nu stocheaza toxine, in ciuda miturilor.
Hrana exclusiv vegetariana, pe perioade indelungate? Nici o astfel de abordare nu va duce catre o eliminare a toxinelor din organism.
In colon exista populatii largi de bacterii care se ocupa cu fermentatia alimentelor de origine vegetala. Altele se ocupa cu putrefactia produselor de origine animala.
Ori, hrana exclusiv vegetala nu va face decat sa destabilizeze aceste doua tabere. Colonul incepe sa dea rateuri.
Academician Dr. Octavian Popescu, biolog: "Vegetarenii fac o presiune selectiva a microbiotei in semnul ca favorizea devoltarea sau crestere proportiei de microorganisme implicat in degradarea produselor vegetale."
Dupa o perioada de rasfat culinar, singurul ajutor real pentru organism este sa mancati mai putin. Fara a exclude anumite grupe de alimente. De asemnea, beti multa apa, stati la aer curat si evitati medicamentele si suplimentele inutile.
Sursa: Pro TV
Etichete: suplimente, detoxifiere, rinichi, medicamente, ficat, organism, csid, colon, oana cuzino, toxine,
Dată publicare:
12-04-2017 09:44