Colonul, ficatul si rinichii nu retin toxine, neavand nevoie de detoxificare. Cum va protejati organismul intr-un mod natural

Ultimul update: Joi 18 Mai 2017 06:59
Data publicarii: Miercuri 12 Aprilie 2017 09:44
Categorie: CSID

Colonul, ficatul si rinichii, toate implicate in curatenia pe care o face organismul uman zilnic, nu retin toxine. O cura de detoxifiere menita pentru unul dintre aceste organe devine, asadar, inutila.

Mai mult, in cazul colonului, poate distruge populatii largi de bacterii care ne mentin in stare buna de sanatate.

Acad. Maya Simionescu, Institutul de Biologie Moleculara: "Un compartiment mititel plin de enzime care digera si transforma tot ce nu-I trebuie celulei, o parte sunt excretate, o parte refolosite."

Aceste compartimente celulare transforma asadar medicamentele, chimicalele din mancare, din aer, in substante solubile in apa, care vor fi eliminate cu ajutorul rinichilor.

Un alt departament al fiecarei celule hepatice e insarcinat cu reciclarea deseurilor. Pentru ca in natura totul se transforma, nimic nu de pierde.

Cum puteti slabi mancand paste integrale sau orez. Recomandarea medicilor endocrinologi pentru persoanele diabetice

Tocmai am descris procesul de detoxifiere. Singurul posibil.

Maya Simionescu, Instititul de Biologie Moleculara: "Ficatul nu stocheaza toxine, ele trec prin ficat, prin intermediul sangelui si ficatul detoxifica sangele, dar nu poti sa faci detoxifierea ficatului."

Curele de detoxifiere cu medicamente NU au asadar sens. Orice medicament va fi transformat, la randul lui, de ficat. Nici rinichiul, nici colonul nu au nevoie de produse pentru detoxifiere. Nu stocheaza toxine, in ciuda miturilor.

Hrana exclusiv vegetariana, pe perioade indelungate? Nici o astfel de abordare nu va duce catre o eliminare a toxinelor din organism.

In colon exista populatii largi de bacterii care se ocupa cu fermentatia alimentelor de origine vegetala. Altele se ocupa cu putrefactia produselor de origine animala.

Ori, hrana exclusiv vegetala nu va face decat sa destabilizeze aceste doua tabere. Colonul incepe sa dea rateuri.

Academician Dr. Octavian Popescu, biolog:  "Vegetarenii fac o presiune selectiva a microbiotei in semnul ca favorizea devoltarea sau crestere proportiei de microorganisme implicat in degradarea produselor vegetale."

Dupa o perioada de rasfat culinar, singurul ajutor real pentru organism este sa mancati mai putin. Fara a exclude anumite grupe de alimente. De asemnea, beti multa apa, stati la aer curat si evitati medicamentele si suplimentele inutile.
 

De ce va ingrasati chiar si atunci cand tineti post. Care sunt preparatele sanatoase pe care le puteti consuma

De ce va ingrasati chiar si atunci cand tineti post. Care sunt preparatele sanatoase pe care le puteti consuma

csid panica

Atacurile de panică se pot trata. Care sunt simptomele

Cum trebuie să gestionați relația părinte-copil. Cuvintele de care au nevoie

Cataracta trebuie tratată cât mai repede. Medicii recomandă intervenția cu laserul

Vorbitul în timpul mesei și folosirea farfuriilor mari duc la îngrășare

Riscurile la care vă expuneți când consumați alcool în timp ce luați medicamente

Copii operaţi în pântecele mamei, la 2 spitale din România. "Sunt puţine centre în lume"

pescar

Roşioara, cel mai sănătos peşte din România. De unde vine 80% din peştele de la noi