Chimicalele din sapun, pasta de dinti sau crema solara ar putea fi responsabile de infertilitatea barbatilor

Ultima actualizare: 24-05-2014 00:21
periuta de dinti cu pasta

O parte din chimicalele aflate in produsele pe care le folosim zilnic ar putea afecta fertilitatea barbatilor. Din cauza lor, spermatozoizii ar putea deveni mai 'lenesi". Pericolele s-ar ascunde, spun specialistii, inclusiv in sapun si pasta de dinti.

Este pentru prima data cand un studiu face o legatura directa intre chimicalele din produsele de uz frecvent si pericolul ca acestea sa afecteze calitatea spermei.

Oamenii de stiinta sustin ca substantele care duc la astfel de probleme se gasesc in pasta de dinti, sapun si cremele de protectie solara, informeaza Daily Mail.

Cercetatorii germani si danezi au testat aproape 100 de chimicale din produsele pe care le folosim zilnic. Concluzia ingrijoratoare este ca o treime dintre acestea afecteaza sperma, ceea ce inseamna ca aceasta isi pierde din capacitatea de a fecunda ovulele. Iar rezultatul este cu atat mai nociv, cu cat se foloseste o combinatie de chimicale.

"Amestecul, in ciuda concentratiei extrem de mici a ingredientelor, a avut un impact considerabil asupra spermei. Acest aspect nu a mai fost demonstrat pana acum", atrage atentia Timo Strunker, de la Centrul pentru Studii Europene Avansate si Cercetare din Bonn, Germania, citat de Daily Mail.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO