Ce trebuie sa faceti daca stati mult timp in aceeasi pozitie, in fata calculatorului. Impactul e si metabolic, si mecanic
Petreceti ore-n sir in fata calculatorului sau chiar a unui caiet, notand de zor? Pastrarea aceleiasi pozitii pentru o perioada indelungata are impact nu doar metabolic, ci si mecanic.
Paradoxal, se manifesta la nivelul... urechii. Pe aceeasi cale, se actioneaza si asupra respiratiei. Iar semnele ar trebui sa reprezinte o alerta pentru tot organismul.
Statul in aceeasi pozitie, ore-n sir, in fata calculatorului aduce o stare de hipoxie. Nu va mai oxigenati bine. Alerta este transmisa intregului organism. Apare oboseala.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Dr. Magdalena Ciobanu Medic primar pneumolog: "Foarte multi oameni care lucreaza la birou, adica fara sa faca nicio activitate, trebuie sa invete sa isi coordoneze respiratia sa respire corect si pe de alta parte sa isi dezvolta musculatura toracica."
Cate o pauza de zece minute pauza la fiecare ora petrecuta in fata calculatorului, asa suna recomandarea medicilor. In acest interval de respiro, incercati sa va miscati cat mai mult.
Aceeasi pozitie in fata biroului nu produce doar obosela nejustificata. Ci si ameteala. Care nu are cauze neurologice, ci…mecanice.
In zona ORL, totul comunica. Spre exemplu, in interiorul urechii gasim organul care percepe sunetele. Langa acesta aparatul vestibular, in care se afla otolitii. Cristale de calciu care asigura echilibrul. Orice perturbare a metabolismului acestui element da ameteala.
Daca aveti ameteli, iar analizele de sange releva modificari ale valorilorilor calciului, mergeti la medic.
Ganditi-va la stramosii nostri. Suntem creati sa ne miscam permament, cu privirea in jos, dupa mancare. Orele lungi in fata calculatorului, in alta pozitie decat cea la care suntem adaptati evolutiv, au impact direct si negativ asupra organului de echilibru din ureche.