Ce solutii au cuplurile care au primit diagnosticul de infertilitate. Sfaturile medicilor
Ati primit diagnosticul de infertilitate? Procedurile de fertilizare in vitro va pot ajuta sa deveniti parinti. La ora actuala, medicii pot testa genetic embrionii inainte de a-i implanta in uter.
Diagnosticul de infertilitate nu trebuie sa descurajeze persoanele care isi doresc copii. Fertilizarea in vitro va poate ajuta sa deveniti parinti.
Daca vreti sa evitati o sarcina multipla, tehnicile actuale permit acest lucru. Una dintre ele este si biopsia embrionilor inainte de implant.
Diagnosticul de infertilitate se pune dupa un an de contacte sexuale neprotejate, de cel putin 3 ori pe saptamana si care nu duc la sarcina. Daca va regasiti in aceasta situatie, mergeti la medicului ginecolog supraspecializat pentru evaluari. Varsta femeii dicteaza sanatatea embrionului.
Frecvent, medicii diagnosticheaza drept cauza a infertilitatii patologia tubara. Ovocitul produs de femeie se intalneste cu spermatozoizii la nivelul trompelor uterine si apare sarcina. Daca acestea nu se afla in perfecta stare, cele doua celule provenite de la mama si tata nu se vor transforma in embrion.
La ora actuala, se poate face diagnosticul genetic al embrionului fara ca acesta sa fie afectat. Este vorba de o biopsie embrionara. Astfel, sunt evaluate mutatiile genetice cele mai frecvente.
Diagnosticul genetic inaintea implantarii in uter poate ajuta si copiii care sufera de talasemie. Parintii acestora pot avea inca un copil sanatos si care il va ajuta pe cel bolnav.
In Europa, un cuplu din 6 este infertil si isi doreste urmasi.