Ce se intampla in organismul nostru atunci cand bem un pahar cu suc. Cu ce desert il puteti inlocui, conform nutritionistilor

Ultimul update: Miercuri 25 Noiembrie 2015 07:01
Data publicarii: Duminica 22 Noiembrie 2015 11:12
Categorie: CSID

Decat un pahar cu suc sau chiar un ceai dulce, mai bine o prajitura! spun nutrionistii. Caloriile lichide sunt cele mai periculoase.

Creierul nu numara caloriile lichide! Sucurile si bauturi racoritoare pe care le consumati sunt considerate...apa. Partea proasta e ca nu ia in calcul continutul de zahar al respectivelor produse.

In ciuda performantelor fantastice, creierul uman nu reuseste sa numere caloriile care vin sub forma lichida.

Dr. Mihaela Bilic, nutritionist: Daca noi bem o bautura carbogazoasa chir facuta incasa, un fresh, sau un suc din uti de carton, orice suc are 6 lingurite de zahar la un pahar iar creierul in momentul in care il consuma considera ca a primiti apa chioara.

Facem calculele. Sase lingurite de zahar inseamna 300 de kilocalorii.

Dr. Mihaela Bilic, nutritionist: Momentul in care folosim calorii sub forma lichida sunt irosite, chetuit inutil si nu aduc nicio satisfactie cu toate ca organismul a primit calorii cit pentru o masa

Asadar, daca va doriti o recompensa dulce, mancati o prajitura si beti apoi un pahar cu apa. Caloriile venite dintr-un aliment lichid sunt percepute corect de toate sistemele metabolice si de creier. Ceea ce trebuie sa stiti insa este ca orice doza de zahar cere....supliment.

dr. Antonela Burlacu: Medic primar endocrinolog: Insulina abia asteapta sa introduca zahul, apare hipoglicemia si imediat dupa aceea ni se face foame

Dupa un dulce, cind apare senzatia de foame, mincati ceva usor. Nu un alt dulce insa, pentru ca glicemia din sange va fi data peste cap. Simultan insa, creierul se satura de… gust. Si isi va dori, ca recompensa, ceva sarat.

Incercati sa nu alternati toata ziua dulcele cu saratul. Pe termen lung, un astfel de comportament modifica toti parametrii biochimici din organism. In defavoarea dumneavoastra.

Pielea si tractul digestiv contin trilioane de bacterii. Ce se intampla daca mananci grasimi si dulciuri in exces
Pielea si tractul digestiv contin trilioane de bacterii. Ce se intampla daca mananci grasimi si dulciuri in exces
csid
Orice modificare privind sănătatea personală trebuie să vă trimită la medic
De ce trebuie să ne spălăm nasul cu bicarbonat
Metoda prin care ne putem păstra silueta și prelungi speranța de viață
Iulia Vântur, la CSID, despre viața din India: ”Munca la știri m-a ajutat în muzică”
Stomatologia modernă, solutia pentru cei care găseau drept scuză lipsa de timp ca să evite vizita la cabinet
Beneficiile de a avea în casă o pisică sau un câine. Explicațiile specialiștilor
salam
Ce găsim în pacheţelul şcolarului: invariabilul sandviș cu salam. Avertismentul medicilor