Ce este miocardita și ce probleme poate indica: Acum există infarct la 23 de ani.
La 2-3 săptămâni după o viroză severă poate să apară o durere în piept. Acest lucru se întâmplă în special în cazul tinerilor și este semn de miocardita – infecție la nivelul inimii.
Din păcate, o durere severă în piept la un tânăr poate arată inclusiv infarctul. În ultimii ani, se constată din nefericire la vârste extrem de tinere.
După o infecție respiratorie severă, după gripă ori după COVID-19 poate apărea inflamatia muschiului cardiac.
Dr. Oren Iancovici, medic cardiolog: "Când structura muschiului cardiac - numit miocard - suferă, e afectat automat și sistemul nervos al muschiului cărică. Și apar palpitații. Inima bate mai repede, bate neregulat și trebuie să mergem la cardiolog".
În infecția muschiului cardiac, inima nu se mai contractă normal și nu mai furnizează sânge normal. De aceea, obosiți mai repede. Ecografia certifică infecția. Infecția, dacă este tratată rapid, nu lasă sechele.
Din păcate, aceste simptome - inclusiv în cazul tinerilor - pot arăta și infarctul de miocard.
Dr. Smărăndița Lacau, medic primar radiologie: "Dacă un pacient de 23 de ani ajunge la spital cu durere în piept, acum 10 ani te-ai fi gândit la o miocardică, acum există infarct la 23 de ani. Infarctul a devenit frecvent la vârste mici și cam egal femei- bărbați".
În ultimii 10 ani s-a constatat că infarctul la vârste foarte tinere poate apărea din cauza epuizării. Se numește burn out și a fost recunoscut drept boală de către Organizația Mondială a Sănătății.
Sincron dr. Smărăndița Lacau, medic primar: "Apar niște cicatrici care pot fi vizualizate prin rezonanță magnetică pe o secvență special. Aceste cicatrici sunt diferite în cazul unui pacient care a suferit un infarct și a unui care a avut miocardită".