Ce diferente exista intre persoanele creative si cele care studiaza stiintele exacte. Cele mai bune exercitii pentru creier

Ultimul update: Luni 21 Martie 2016 06:58
Data publicarii: Vineri 18 Martie 2016 09:13
Categorie: CSID

Sunt creativ, deci lucrez mai bine cu o anumita jumatate a creierului. Imi plac stiintele exacte, deci clar functionez cu cealalta emisfera cerebrala. Aceste idei nu prea au legatura cu realitatea.

Nu avem retele de neuroni mai puternice pe o singura parte, in detrimentul celeilalte. Mai degraba sunt determinate pas cu pas, conexiune cu conexiune. Creierul uman se imparte in doua emisfere. Cea stanga este predominanta la orice persoana.

Dr. Cornel Toader, medic primar neurochirurg: “La dreptaci ea ne coordoneaza activitatea si cele mai importatne functii cognitive se gasesc acolo.”

Afectarea emisferei stangi poate duce la cele mai grave tulburari. Suferinzii nu mai stiu lucruri de baza si nu recunosc multe detalii in jur.

Totusi, nu exista date sa certifice ca, in cazul celor creativi, lucrati, preponderent, cu o jumatate de creier. Iar daca va plac stiintele exacte, cu cea opusa.

Creierul si maduva spinarii NU simt durerea. Problemele grave pe care le poate indica lipsa fortei

Zona hipocampica este cea de care se pot lega talentul - indiferent de domeniu - si emotiile. Este constitutional diferita de restul creierului. Amanunt remarcat de un anatomopatalog german.

Aceste informatii pledeaza pentru invatarea la orice varsta, ca parte esentiala a mentinerii creierului in stare optima de functionare.

"Sunt prea multe materii la scoala, prea grele, unele neimportante", se plang, de multe ori, elevii. Totusi, pentru creier, se traduc in exercitii vitale.

Axa hipocampica din creier include si cortexul prefrontal. Zona ajunge ultima la maturizare si ne diferentiaza de regnul animal. Vorbim despre asa-zisul ''creierul social', care ne ajuta sa comunicam si sa luam decizii.

Dr Margareta Cosurba, medic primar neurolog: “Numarul de neuroni e maxim in zona prefrontala si, in timpul pubertatii, stimulat hormonal si evolutiv, incep sa se structureze lucrurile. Ceea ce nu folosesti se duce, creierul isi face o ajustare, ca si cum tai un copac, ramurile care nu-mi trebuie, le taiem, doar ca el si le taie singur.”

Raman doar neuronii functionali si intre ei se fac mai multe legaturi. Acestea se mielinizeaza, adica se invelesc intr-un strat de protectie, care face ca informatia sa circule extrem de rapid. Astfel, gandesc mai repede. Dar, ca ramurile acestea din creier sa nu se usuce, au nevoie de studiu. Bune sunt si stiintele exacte, si cele umane.

Secretul unei slabiri eficiente pe termen lung. Cat timp ii ia creierului sa memoreze noua greutate

Secretul unei slabiri eficiente pe termen lung. Cat timp ii ia creierului sa memoreze noua greutate

sucuri de fructe

OMS recomandă evitarea sucurilor de fructe și legume la copii. Problemele pe care le pot cauza

Cazurile în care mierea trebuie consumată în dozele recomandate de medic

Contradicțiile dintre părinți pot bulversa copilul pentru tot restul vieții. Avertismentul psihologilor

Boala parodontală, evoluție rapidă la tineri. Semnele la care trebuie să fim atenți

Riscurile la care se expun cei care nu-şi verifică glicemia

Cum să recunoaștem semnele de pericol într-un salon de manichiură sau la stomatolog

afine

De ce este bine să mâncăm afine în fiecare zi. Care sunt beneficiile