Cât de periculos este să dormim cu telefonul la cap. "E un generator de radiaţii"

Ultimul update: Duminica 22 Octombrie 2017 19:33
Data publicarii: Vineri 13 Octombrie 2017 12:30
Categorie: CSID

Telefonul mobil, reţelele wireless, antenele, aparatele electrocasnice. Toate generează câmpuri electro-magnetice. Acestea interacţionează cu organismul uman şi îşi lasă amprenta asupra sistemului imunitar.

Nu ne putem întoarce însă în trecut, pentru a le evita complet. Trebuie să acceptăm că trăim înconjuraţi de tehnologie. Şi să respectăm recomandările internaţionale care privesc protecţia.
Toată informaţia pe care o primim din mediu, prin văz, auz, prin gust, miros ori tactil se transdorma în interiorul corpului uman în impulsuri electrice. De fapt, creierul citeşte impusurile electrice. Aşadar ne adaptăm la mediu prin intermediul curentului eletric'.

Şi funcţionăm tot pe… curent electric. Impulsuri electrice din creier se propagă prin măduva spinării. Apoi, prin nervii din interior. Şi existăm!

Tehnologia face că, în prezent, să trăim înconjuraţi de cîmpuri electro-magnetice. Emise de antene, telefoane, routere wireless, dar şi banalele aparate electro-casnice. Cum interacţionăm cu ele? Avînd în vedere că şi organismul uman funcţionează pe… curent:

Forţă de interacţiune a unui câmp electromagnetic cu un organism viu scade cu pătratul distanţei. Pentru cei care n-au iubit fizică, această e doar o formulă care trebuia tocită. Iată ce înseamnă: Mă îndepărtez 2 metri, forţă de interacţiune cu mine a scăzut de 4 ori, mă îndepărtez 3 metri - de 9 ori, la 10 metri a scăzut de 100 de ori'.

Aşadar cu cît mai departe, cu atît mai bine. Şi...fără paranoia, că nu este cazul. Dar... ce facem cu aparatele electro-casnice?

Prof. ing. Dănuţ-Ionel Vaireanu: “Măsurăm încărcătorul: cîmpul electromagnetic e pe zero, urmăriţi cînd îl pun directional la ce valoare a crescut. Cel magnetic e ieşit din scală. Cu cît mă îndepărtez la peste 40 de cm a scăzut, e pe zero. Discutăm de un generator de radiaţie electromagnetica adică de orice transformator, chiar şi încărcătorul simplu de la telefon.”

Recomandările internaţionale sună aşa: sunteţi în afară zonei de risc la 30-40 de centrimetri distanţă de un aparat electric. La 40 de cm de un încărcător. Dacă vorbiţi la căşti, ţineţi telefonul la 30-40 de cm de cap.

Cele mai mari precauţii trebuie luate...în dormitor. Nu staţi cu telefonul la cap, pe noptieră. Nu dormiţi în aceeaşi încăpere cu routerul. Şi încercaţi să plasaţi televizorul ori unitatea calculatorului la cel puţin un metru, chiar doi, de pat. Sunt dispozitive care emit cîmpuri electro-magnetice...şi în stand-by.

În timpul somnului, secretăm melatonina, un hormon care reglează ciclul somn-veghe. O noapte nedormită perturbă acest hormon. Acelaşi lucru îl fac cîmpurile electromagnetice aflate permanent în dormitor.

Dacă ne perturbă ciclul natural somn-veghe apar probleme cu sistemul imunitar. Sistemul imunitar e dependent de respectarea acestui ciclu somn-veghe.

Cele mai mari precauţii trebuie luate în dormitorul copilului. Nu router, nu unitate de calculator, nu televizor ori telefon mobil.

Prof. ing. Dănuţ-Ionel Vaireanu: “Copilul este în creştere mecanismul neuro-endocrin e în formare, sistemul de apărare nu e bine pus la punct, iar efectele nu sunt încă studiate şi înţelese în totalitate, e bine o doză de prevenţie să încercăm să evităm excesele pentru că tehnologia o avem doar în ultimii 100 de ani.”

Valoarea SAR, notată pe fiecare telefon mobil, reflectă nivelul de radiaţie. Cu cât telefonul emite cantităţi mai apropiate de zero, cu atât acestea dăunează mai puţin. Spre exemplu, valoarea SAR pentru telefonul cu cele mai puţine radiaţii electromagnetice este 0.23 W/kg, la nivelul capului.

Atractie radioactiva pentru copii, intr-un parc din Rusia.
Atractie radioactiva pentru copii, intr-un parc din Rusia. "Era acolo de ani de zile, cei mici se jucau tot timpul cu el"
grapefruit
De ce este periculos să consumați grepfrut atunci când luați medicamente
Reacțiile adverse la medicamente, confundate cu alergiile. Cum le puteți diferenția
De ce nu se recomandă folosirea bicarbonatului pentru îndepărtarea tartrului
Răcelile copiilor se pot transforma în afecţiuni mult mai grave. În organism apar toxine
Riscurile la care vă expuneți urmând dieta pe bază de proteine. Ce este acidoza metabolică
Ce se întâmplă cu organismul atunci când mâncați noaptea
csid
Boala mută care vă afectează organismul fără simptome. Recomandările medicilor