Carnea pregătită deasupra cărbunilor încinşi aduce fum cât zece pachete de ţigări

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 02 Noiembrie 2018 16:19
Categorie: CSID

Se apropie zilele friguroase şi parcă un grătar la sfârşit de săptămână se transformă în hrană pentru suflet. Sigur, şi pentru trup, gândiţi-vă numai la bucăţile aburinde de carne din farfurie.

Carnea pregătită deasupra cărbunilor încinşi aduce fum cât zece pachete de ţigări.

Astfel, un nefumător, mare amator de grătar, este la rândul lui fumător cronic. Cum însă nu putem trece peste gust, avem o soluţie care face prepararea mai puţin nocivă.

Ieşim din laborator şi începem să facem calculele. 200 de grame de carne, praparata la grătar, deasupra cărbunilor, înseamnă echivalentul cantităţii de gudron din zece pachete de ţigări. Informaţia poate fi testată fără dificultate la orice laborator de chimie alimentară.

Cea mai nocivă carne e cea făcută pe cărbuni. Mai puţin nocivă este cea preparată peste lemn de esenţă tare. Şi mai puţin nociva este carnea friptă peste coceni de porumb. Iar pentru rafinament incercăm o metodă a la francaise.

Coarda de vită de vie. E aruncată de viticultori ca să fie producatia de struguri mai mare. Din acesta coarda rezulta, prin ardere, o cantitate infimă de gudron. Şi o aromă intensă, care se mixează în friptura. Francezii folosesc aceste lemnişoare, care cresc şi spontan în România. Şi le vând pe post de delicatesă.

 Un ulei pus la începutul grătarului, ca să se aprindă focul mai repede. Este sau nu periculos pentru produsul final? Un ulei la început de grătar nu ajunge pe carne pentru că e la începutul arderii, la începutul grătarului. Sunt compuşi volatili care se duc imediat. Deci nu se adauga la aliment.

Studiu: Cum afectează poluarea dezvoltarea copiilor
Studiu: Cum afectează poluarea dezvoltarea copiilor
CSID
Cum poate provoca o banală infecție în gât dureri abdominale la copii
De ce este periculos să consumați grepfrut atunci când luați medicamente
Reacțiile adverse la medicamente, confundate cu alergiile. Cum le puteți diferenția
De ce nu se recomandă folosirea bicarbonatului pentru îndepărtarea tartrului
Răcelile copiilor se pot transforma în afecţiuni mult mai grave. În organism apar toxine
Riscurile la care vă expuneți urmând dieta pe bază de proteine. Ce este acidoza metabolică
Mancat noaptea
Ce se întâmplă cu organismul atunci când mâncați noaptea