Carnea pregătită deasupra cărbunilor încinşi aduce fum cât zece pachete de ţigări

Ultimul update: Duminica 04 Noiembrie 2018 11:33
Data publicarii: Vineri 02 Noiembrie 2018 16:19
Categorie: CSID

Se apropie zilele friguroase şi parcă un grătar la sfârşit de săptămână se transformă în hrană pentru suflet. Sigur, şi pentru trup, gândiţi-vă numai la bucăţile aburinde de carne din farfurie.

Carnea pregătită deasupra cărbunilor încinşi aduce fum cât zece pachete de ţigări.

Astfel, un nefumător, mare amator de grătar, este la rândul lui fumător cronic. Cum însă nu putem trece peste gust, avem o soluţie care face prepararea mai puţin nocivă.

Ieşim din laborator şi începem să facem calculele. 200 de grame de carne, praparata la grătar, deasupra cărbunilor, înseamnă echivalentul cantităţii de gudron din zece pachete de ţigări. Informaţia poate fi testată fără dificultate la orice laborator de chimie alimentară.

Cea mai nocivă carne e cea făcută pe cărbuni. Mai puţin nocivă este cea preparată peste lemn de esenţă tare. Şi mai puţin nociva este carnea friptă peste coceni de porumb. Iar pentru rafinament incercăm o metodă a la francaise.

Coarda de vită de vie. E aruncată de viticultori ca să fie producatia de struguri mai mare. Din acesta coarda rezulta, prin ardere, o cantitate infimă de gudron. Şi o aromă intensă, care se mixează în friptura. Francezii folosesc aceste lemnişoare, care cresc şi spontan în România. Şi le vând pe post de delicatesă.

 Un ulei pus la începutul grătarului, ca să se aprindă focul mai repede. Este sau nu periculos pentru produsul final? Un ulei la început de grătar nu ajunge pe carne pentru că e la începutul arderii, la începutul grătarului. Sunt compuşi volatili care se duc imediat. Deci nu se adauga la aliment.

Studiu: Cum afectează poluarea dezvoltarea copiilor
Studiu: Cum afectează poluarea dezvoltarea copiilor
CSID
Investigația care detectează cele mai grave boli respiratorii
De ce este importantă medicaţia premenopauză pentru sănătatea oaselor
Lecţie importantă de educaţie imunitară pentru cei mici: expunerea la viruşi şi bacterii
Recomandarea medicului ortodont pentru copiii cu probleme la dantură
Ce recomandări fac medicii pentru perioada de dinaintea unei sarcini
Nu aşteptaţi mai mult de o săptămână de la depistarea unui chist la sân pentru a merge la medic
CSID
Cum avem grijă de pielea noastră. Orice modificare trebuie să ne trimită la medic