Care este cel mai bun contraceptiv? De ce trebuie sa decideti impreuna cu medicul care sunt cele mai bune pilule

20-10-2016 10:08

Care este cel mai bun contraceptiv? Decideti impreuna cu medicul. Noi va spunem ca multe dintre contraceptive fac parte din asa numitele sisteme cu eliberare controlata.

Substanta activa, mai exact concentratia acesteia, nu poate sa ajunga la un nivel de toxicitate. Si nici sa fie sub pragul terapeutic optim.

La orice varsta, prezervativul este cea mai buna metoda de contraceptie. Va protejeaza simultan de virusuri cu transmitere sexuala, cum ar fi HIV sau virusurile hepatitice B sau C. Totusi, statistica spune ca tinerele aleg frecvent alte solutii. In primul rand, pilulele contraceptive combinate.

Dr. Ioan Stoian, medic primar ginecolog: "Asta este cel mai imprtant lucru, nu este bine niciodata ca o tanara sa se duca in farmacie direct sa cumpere un contraceptiv fara sa se duca la doctor, trebuie consultata, sa vada ce i se potriveste la acel moment".

Pilulele contaceptive combinate nu reduc capacitatea fertila, atunci cand va doriti un copil. Ci conserva materialul genetic, continut de ovare. Dupa 40 de ani, inainte de administrarea oricarei metode de contraceptie, aveti nevoie de examen medical complet. Acesta include analize de sange plus ecografie mamara, combinata cu mamografia.

Ce se intampla daca uitati sa luati contraceptivele orale, in ziua mentionata pe ambalaj?

Dr.ing. Sorina Garea, specialist medicamente eliberare controlat : "Daca pacientul uita sa ia acea tableta, acea concentratie terapeutica nu se mai mentine, daca nu respecta si ia mai devreme acea tableta poate sa ajunga la pragul de toxicitate".

Pe piata contraceptivelor exista in prezent sisteme cu eliberare controlata. Dam exemple. Plasturele transdermic se pune pe suprafata pielii si elibereaza, controlat, substantele active - hormoni. Iar ovulele contraceptive nu contin hormoni, ci substante care omoara spermatozoizii.