Care este cea mai bună opțiune pentru persoanele care își pierd dinții. Sfatul medicilor
Cele mai mari forțe pe care le suportă organismul uman sunt în cavitatea orală. Pentru că suntem adaptați la acestea, în lipsa lor, oasele de susținere se resorb.
Un singur dinte pierdut și neînlocuit la timp determină pierderi în osul de susținere- maxilar ori mandibulă. Odată pierdută structura osoasă, aceasta va trebui mai întăi restaurată. Apoi se aplică eventualul implant continuat de coroana dentară.De aceea, medicii vă recomandă ca - după un traumatism, după carii avansate care duc la pierderea unui dinte – soluția din titan numită implant dentar. Ca să nu piedeti masă osoasă importantă.
Dr. Cristi Nechita, medic chirurgie dento-alveolară: „Soluția fixă prin implanturi dentare va ține osul pe loc mult mai mutl timp. Iar osul e mult mai important pt pacient”.
Alegeri 2024
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
Pacienții care apelează din start spre exemplu la proteza mobilă vor continua să piardă masă din oasele de susținere.Pentru că forțele mari din masticație, la care suntem adaptați, nu mai străbat, în mod corect, rădăcinile dentare. Și nu mai impresionează fiziologic maxilarul ori mandibula.
Dr. Cristi Nechita, medic chirurgie dento-alveolară: „Purtătorii de proteza mobilă în timp, din cauza
presiunilor prost aplicate, osul se va resorbi, noi chiar dacă vom dori să apelăm la o soluție fixa, va fi mai greu”.
În cazul bolii parondontale avansate ori la pacienți care nu mai au deloc dinți, cea mai rapidă soluție fixă presupune o lucrare pe mai multe implanturi, prin care e împiedicată resorbția osoasă.
Dr. Anca Rusu, medic chirurgie dento-alveolară: „Prespune utilizarea a 6 implanturi la maxilar și a 4
implanturi lal mandibulă, implanturile situate în zona cea mai din lateral sunt înclinate. Se evită formațiuni anatomice importante cum ar fi sinusul maxilar sau canalul alveolar, de asemenea nu mai sunt necesare reconstrucții osoare complexe”.
În felul acesta ,forțele din masticație vor cădea corect pe oasele de susținere.