Bacteriile bune din intestin produc imunoglobuline. Cum ajung să fie distruse

Dată publicare: 08-06-2021 09:40
Dată actualizare: 08-06-2021 09:44


Bacteriile bune din intestin produc imunoglobuline. O situație...corectă, care nu înseamnă altceva decât protecție împotriva infecțiilor. Din păcate, hrana deloc diversificată distruge această relație normală.

Cum aflăm cum stăm cu sistemul imunitar? Hemo-leucograma dă informații valoroase. Spre exemplu, în cazul anemiei, protecția va fi deficitară:

Dr. Claudia Nechifor, medic primar alergolog: „Anemia este o modalite de scăderea a protecției organismului inclusiv la infecții și secundar de avedea dacă glocbule albe- solgatii care ne apară de infecții - este normal”

O altă analiză numită imuno-gramă arată diferitele tipuri de apărare. Ne ocupăm de apărarea din mucoase dovedită de imunoglobulinele A.

Acestea se găsesc în mucoasa nasului, în secreţii respiratorii, în lacrimi, salivă, secreţii gastrointestinale şi urogenitale. La nivelul nasului, imunoglobulinele A se cuplează cu microbii, care vin prin aer. Și îi împiedică să adere la mucoasa respiratorie umană. Cuplându-se cu substanțele străine înseamnă că le recunosc în prealabil. Fenomenul se numește excludere imună.

Prof. dr. Veroica Lazăr, facultatea de Biologie: „Avem și un sistem imunitar al mucoaselor fară de ceea ce pătrunde odată cu hrana, apa ba chiar și cu aerul. E foarte eficientă în aparare față de tot ce e străin.
Imunoglobulina A secretorie e stimulată dacă aveți zilnic pe masă legume (fierte, crude, la cuptor). Fibrele din legume vor fermenta în intestin și, prin procesul de fermentare, rezultă acizi grași.”

Aceștia vor fi preluați de sânge. Odată ajunși în circulație, vor produce imunoglobulina A secretorie. Adică apărarea din arborele respirator va fi mai mare.

Prof. dr. Veroica Lazăr, facultatea de Biologie: „E deja un lucru cunsocut plantele de cultura au un conținut mai sarac în substanțe, în acele molecule bioactive, comparative cu plantele spontane.”

Dacă imunoglobulina A e deficitară, există medicamente:

Dr. Claudia Nechifor, medic primar alergolog: „În special la copii mici, sugari poate să apară defict de imuniglubuliuna A, putem suplimentar din afara imunoglobulina deficitare”.

Tags: csid,