Cantitățile mari de acid hialuronic în ten sau buze provoacă micro-cicatrici care pot fi periculoase

Ultimul update: Joi 17 Mai 2018 09:42
Data publicarii: Joi 17 Mai 2018 09:08
Categorie: CSID

Injecții cu acid hialuronic pentru ten şi în buze. Cantităţile prea mari de substanţă, introdusă din exterior, determină în straturile pielii micro-cicatrici, care nu sunt în favoarea nimănui.

Gabriel Mazilu, medic specialist chirurgie plastică: ”Buzele ale foarte foarte mari înseamnă că acolo e prea mare cantitatea de acid hialuronic şi se produce o fibroză. Dacă medicul respectiv folosește un acid de proastă calitate, că sunt acizi de proastă calitate şi de bună calitate, trebuie să ştim lucru acesta.”

O cantitate mare de substanţă din exterior determină micro-cicatrici în piele. De asemenea, organismul încearcă să se apere şi produce în exces ţesut fibros.

Acidul hialuronic se găseşte în mod normal în piele. Este un hidratant biologic care atrage şi reţine aproximativ 70% din greutatea sa în apă. Volumul scade odată cu trecerea timpului. De aceea, această substanţă se regăseşte în fillerele pentru umplerea ridurilor. Dar şi în substanțe folosite pentru mărirea buzelor. Prea mult acid haluronic dezvoltă însă ciatrici sub mucoasa şi chiar la nivel muşchilor.

Gabriel Mazilu, medic specialist chirurgie plastică: ”Vedem acele gâlme, acei noduli, unii sunt vizibili, alții nu sunt vizibili. Pacintele vin și spun vreau să scap de buzele astea. Că am fost la diferiţi doctori, m-am injectat şi m-am injectat. Poţi să foloseşti un antagonist de genul hialuronidaza, adică să topeşti acidul, din păcate nu poţi să dizolvi tot acidul.”

Orice denivelare a buzelor trebuie investigată de un medic. Iar asta indiferent că aţi făcut sau nu tratament injectabil. De asemenea, orice fel de leziune care pare herpes şi nu mai trece, o decolorare a pielii sau o hipercolorație sunt motive de mers urgent la cabinet. Nu încercaţi automedicația.

Dorina Giurcaneanu, medic primar dermatolog: ”Sunt destui care vin cu leziuni avansate, se iau după vorbe populare că nu e cazul, că trece singur, că să-i dau cu plante, ai răbdare, dă-i cu miere de albine sau propolis.”

Nouă din zece carcinoame - cancere ale cavităţii orale - au drept origine ţesutul care căptuşeşte gura şi buzele.

csid fier

Importanța fierului din sânge. Recomandarea pediatrilor pentru gravide

Dacă sunteți purtător al virusului HPV, duceți-vă la controale periodice

Frica de eșec își are rădăcinile în copilărie. Riscurile la care părinții își expun copiii

Cine prezintă cel mai mare risc de a dezvolta noduli tiroidieni

Ce grăsimi putem trata termic cu mai puține riscuri pentru sănătate

Cum facem diferența dintre frică și anxietate. Recomandările specialiștilor în situațiile de criză

csid

O singură anestezie și toate tratamentele într-o singură ședință. Ce spun dentiștii