Beneficiile cătinei, alimentul-medicament sau "ginseng-ul romanesc"


Ultimul update: Duminica 21 Aprilie 2019 13:18
Data publicarii: Joi 18 Aprilie 2019 16:06
Categorie: CSID

Cătina era denumită, cândva, "ginseng românesc". Crescută sălbatic și recoltată cu greu din arbuștii țeposi, era și este folosită iarna întreagă sub formă de sucuri, de cei convinși că le da putere.

România merge însă un pas mai departe; plantațiile de cătină acoperă câteva sute de hectare, iar fermierii încep să scoată și atestate de cultură bio.

Între timp, pentru cei retinceți în fața ideii de a stoarce kilograme de boabe de catina pentru cateva pahare de suc, se fac pasi mici in procesare.

Detalii în video atașat.

Tags: csid, catina,

dinti
De ce coroanele dentare sunt mai bune decât punţile
Metoda prin care persoanele slăbuțe pot câștiga kilogramele dorite
Românii cred că sunt alergici la puful de plop. Problema vine de fapt de la altă plantă
De ce femeile care fumează riscă să nu mai poată face copii
Motivul neaşteptat pentru care gravidelor le sângerează gingiile
Planta de 300 de ori mai dulce ca zahărul. Ceauşescu a încercat să o introducă în România
CSID Camelia Potec
Cum se recuperează Camelia Potec, după o sarcină dificilă