Bacteriile din cavitatea orală distrug maxilarul sau mandibula. Ce variante de tratament există
În lipsa igienei corecte și constante, bacteriile din cavitatea orală nu distrug doar structurile de susținere a dinților. Ci și maxilarul ori mandibula. Explicăm, imediat, la Ce se întâmplă, doctore?
În lipsa igienei corecte și constante, bacteriile din cavitatea orală nu distrug doar structurile de susținere a dinților. Ci și maxilarul ori mandibula.
E drept, se întâmplă la fel în cazul îmbătrâniri fiziologice. Mult mai lent, însă, decât la infecțiile netratate.
Gingia sănătoasă are aspect roz deschis. Și nu sângerează la periaj. Dacă nu are aceste caracteristici, mergeți la medic pentru că țesutul suferă.
Dacă suferă, înseamnă că se produce o inflamație. Iar inflamația lăsată fără tratament va duce la retragerea gingiei. Apoi distruge rădăcina dentară. Și, ulterior, oasele de susținere.
Dr. Petronela Luca, medic implantolog: ”Afecțiunile parondontale netrate conduc frecvent la pierderea dinților și a suportului osos necesitând tehnici avansate de reconstrucție a maxilarelor”.
Tehnici de reabilitare și pentru pacienții care nu au niciun dinte sănătos
În zonele laterale, dinții se pierd cel mai ușor de la vârste tinere. Principalul motiv? Cariile netratate. Și al doilea- boala parodontală făcută devreme de fumători.
Odată pierdut un dinte, în trei ani, se pierde 30% din osul mandibulei ori al maxilarului – oase scheletice în care stau dinții. Aceasta în lipsa unui implant imediat.
Dr. Petronela Luca, medic implantolog: ”Duce la scăderea osului alveolar și la imposibilitate inserării implantului imediat”.
Computerul tomograf arată oasele scheletice în 3 dimensiuni. Medicul poate să facă, înainte de intervenția chirurgicală, calcule precise. În cazul lipsei multor dinți, există variante de reabilitare ultra-avansate.
Dr. Corrado Cazacu, medic chirurgie dento-alveolară: ”Tehnici speciale de inserare a implanturilor dentare sau implanturi special cum sunt cele zigomatice sau trigoidiene”.
Prin aceste tehnici speciale pot fi reabilitați inclusiv pacienții care nu mai au niciun dinte sănătos.