Pericolele din gradinita. Infectiile pe care le pot face micutii din cauza unei igiene precare

Dată publicare: 14-01-2013 11:38
Dată actualizare: 17-01-2013 07:12


Copilul dumneavoastra face infectii nazale repetate? Specialistii va recomanda terapii pentru stimularea imunitatii impotriva virusurilor si bacteriilor. Anul acesta, din cauza vremii prea calde, s-au dezvoltat si microorganisme rare.

Intr-o gadinita de stat sunt de obicei peste 20 de copii intr-o grupa.

"In gradinita noastra sunt inscrisi 324 de copii, frecventeza 324 de copii. Fiecare grupa are grup sanitar propriu, fiecare copil are sticluta lui de apa, niciodata nu se incurca. Fiecare copil are prosopelul lui care se spala si se schimba la fiecare 2 zile", spune reprezentanta unei gradinite.

In colectivitatile cu micuti, infectiile respiratorii se raresc daca fiecare copil bea doar din sticla lui. Si igiena mainilor conteaza. Insa chiar daca sunt respectate aceste reguli, infectile nazale apar frecvent. De obicei, incep ca infectii virale. Ca sa evitati complicatiile, suflati des nasul copilului.

Daca aveti un copil care face des infectii ORL sau este alergic exista o posibilitate ca sa ii ajutati sistemul imunitar.

"Eu sugerez tratamentul de stimulare imunitara pe linie bacteriana, ci si pe linie virala in asa fel incat organismul sa capete posibilitatea de a se apara fata de aceste infectii care in colectivitate sunt foarte frecvente", recomanda medicul.

Toamna calda a fost un prilej bun pentru dezvoltarea unor bacili rezistenti.

Daca micutul a facut deja o cura cu un antibiotic cu spectru larg si s-a reinfectat, medicii va recomanda abordarea corecta. In felul acesta copilul va primi combinatii tintite de antibiotice locale.

Tags: sanatate, copii,