Analizele pe care trebuie sa le faceti pentru a avea o viata sexuala indelungata. Ce recomanda specialistii
Disconfortul in timpul relatiilor intime este un motiv serios sa mergeti la ginecolog. Veti face teste bacteriologice si obligatoriu
o ecografie trans-vaginala.
Aveti 20 de ani si sunteti in perfecta stare de sanatate! Este momentul sa mergeti la ginecolog anual, pentru examen clinic, ecografie, test Papanicolau si examen microbiologic al secretiilor vaginale.
Dr. Corina Chisu, medic specialist ginecolog: "Screeningul pentru cancerul de col incepe la cel mult 43 ani de la inceputul vietii sexuale, dar nu mai tarziu de 21 de ani."
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
De ce atat de devreme?
Dr. Corina Chisu, medic specialist ginecolog: "Intre 20-30 de ani, riscul de infectii de col este mult mai mare, din cauza partenerilor sexuali multipli."
Tineti cont de protectia pe care o ofera doar prezervativul. Datele statistice spun ca femeile cu mai mult de 6 parteneri sexuali in timpul vietii au risc de cancer de col de 4 ori mai mare. La orice varsta, apetitul sexual este influentat negativ de infectii. Pe toate mucoasele, exista flora bacteriana normala. Spre exemplu, in mucoasa vaginala, lacto-bacilii sunt micro-organismele care mentin pH-ul acid, intre 4,2 si 4,5. Si tocmai acest mediu limiteaza posibilele infectii.
Mai mult, flora din tractul digestiv sau din tractul urinar pot sa afecteze aparatul genital. Si, frecvent, infectiile apar prin relatii intime ne-protejate.
Disconfortul in timpul relatiilor intime insa impune ecografia trans-vaginala. Aceasta deoarece formatiuni tumorale localizate in aparatul genital feminin fac ca, in timpul contactului intim, sa creasca presiunea. Astfel apare durere in flancuri, adica in parti. Din toate aceste motive, spuneti-i ginecologului cand aveti disconfort in timpul relatiilor intime.