Amalia Nastase, insarcinata cu cel de-al treilea copil. Ce trebuie sa stie femeile de peste 35 de ani care vor sa devina mame
Amalia Nastase va avea, la toamna, un baietel. Va fi cel de-al treilea copil, dupa Alessia si Emma, fiicele din casatoria cu fostul mare campion Ilie Nastase.
Amalia spune ca ii era dor de un bebelus, mai ales ca in ultimii ani s-a implicat in campanii umanitare prin maternitati.
Numarul trei vine, insa, dupa varsta de 35 de ani. Iar noi explicam de ce este considerata aceasta perioada o veritabila granita in ceea ce priveste sarcina.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Are 39 de ani si il astepta in toamna pe numarul 3. De data acesta, un baietel. Amalia Nastase: "Eu ma simt mai bine acum decat la celelalte doua sarcini, poate pentru ca sunt mai matura. N-a fost nevoie sa fac amniocenteza, pentru ca s-a stiut ca nu e niciun risc de sindrom Down. La celelaltete doua sarcini am facut."
Iubitul ei, Razvan, inca nu s-a dezmeticit dupa primirea vestii.
Amalia Nastase: "Parca nu-i venea sa creada si stii ca in primele 3 luni de sarcina orice se poate intampla si nu i-am dat sperante prea mari. Primele luni stiam numai noi, dupa care am anuntat. A inceput sa isi rolul in serios, imi aduce tot ce vreau. Cateodata ma gandesc si eu ca exagerez."
Am ascultat povestea unei sarcini pretioase, din punct de vedere biologic.
Numarul sarcinilor viabile, dupa ce mama a implinit 35 de ani, este mic. De aceea, perioada cuprinsa intre 18 si 34 de ani este considerata ideala pentru o sarcina. In acest timp, materialul genetic, situat in ovar, scade in fiecare luna. Totusi, nu diminuarea numarului celulelor reproducatoare este cea mai importanta in ecuatie.
Ca sa prinda contur noua fiinta, iar embrionul sa reziste, materialul genetic de la viitorii parinti trebuie sa fie perfect. Ori, dupa 35 de ani, materialul genetic feminin isi pierde calitatea. Aroape 50% din celulelele reproducatoare feminine se modifica si devin incapabile sa contribuie la formarea unui embrion. Iar dupa 40 de ani, alta borna, 90% dintre acestea nu mai sunt viabile.
Dr. Diana Cocei, medic primar ginecolog: "Aceleasi modificari se produc in toate celulele din organism, dar noi le vizualizam mult mai usor la nivelul celulelor reproductive, pentru ca din acele celule se creaza noua viata."
Regulile nescrise nu sunt de ieri, de astazi. Functioneaza inca de la aparitia omului pe Pamant.