Ce teste trebuie sa facem pentru a afla daca facem alergie la penicilina. Tehnicile actuale folosite de alergologi
O reactie la penicilina si vine diagnosticul: alergie la aceasta substanta. Medicii recomanda insa repetarea testului, cu tehnici actuale.
Se estimeaza ca unul din cinci alergici la penicilina a primit un verdict gresit. Si a fost privat, mai apoi, de unele dintre cele mai eficiente medicamente in infectii bacteriene.
Unul din sapte pacienti ajunsi la spital manifesta reactii adverse la medicamente. Nu vorbim insa neaparat despre alergie.
Dr. Brandusa Petrutescu, medic primar alergolog: "Deseori aceste alegii medicamentoase sunt gresit diagnosticate, pur si simplu se face un test cutanat nestandardizat de catre o echipa care nu e specializata, pacientul are pielea sensibila si se inroseste si gata e alergic".
Cea mai implicata in astfel de reactii este clasica penicilina.
Orice infectie bacteriana poate sa puna viata in pericol. De aceea trebuie sa stiti sigur daca sunteti sau nu alergic la penicilina. Implicit, in discutie intra clasele inrudite de antibiotice: amoxicilina si cefalosporinele.
Se estimeaza ca unul din cinci pacienti a primit un diagnostic gresit in trecut. Iata ce ar trebui sa faceti: testarea controlata urmata de un test de provocare in spital sub supraveghere medicala pentru a vedea clar ca nu e o problem si putem pe viitoar sa il folosim.
Retineti inca un aspect. De data aceasta, legat de medicamentele care scad inflamatia si astfel si febra. Ibuprofen, paracetamol, aspirina. Toate pot provoca asa numita intoleranta. Pare o alergie, dar nu se intampla prin asemenea mecanisme.
Orice astfel de reactie, chiar minora, trebuie raportata medicului alergolog. Doar el poate afla cu adevarat cauza.