Adevarul despre detoxifiere si sucurile din fructe. Medic: "Oamenilor, nu mai alergati dupa iluzii!"

23-01-2017 09:30


 Luna ianuarie abunda in retete de detoxifiere. Le gasim pe toate canalele de informare. Va spunem insa, din nou, ca un suc NU are proprietatea de a activa sistemele, care lucreaza oricum non-stop.

 Dimpotriva, astfel de bauturi forteaza pancreasul. Nici hidrocolonoscopia nu ajuta, ci mai degraba agreseaza colonul. La fel si alimentatia integral vegetariana.

Dr Ovidiu Penes, specialist age management: "Detoxifierea e un proces care trebuie sa se produca continuu pentru ca permanent ne expunem factorilor toxici. Un suc din fructe nu poate sa faca acest lucru, e un element nutritional si atat. Clismele, hidrocolonoscopia, care e si riscanta nu vor face acest lucru."

Hidrocolonoscopia spre exemplu poate sa destabilizeze acest organ, insarcinat tocmai cu eliminarea deseurilor.

Conf. dr Ion Daniel, sef sectie chirurgie: "Niste fantasmagorii se ambaleaza in niste pretentii noi si se incerca detoxifierea organismului. Oamenilor, nu mai alergati dupa iluzii!"

Ce inseamna, de fapt, detoxifierea? Fiecare celula vie este o fiinta completa. Are un mic aparat digestiv cu care se hraneste, un aparat respirator, unul excretor. O parte din aceste organe elimina deseurile care apar in urma oricarei activitati. Daca nu ar face asta, nu ar exista viata.

Acad. Maya Simionescu, Institutul de Biologie şi Patologie Celulara: "Celula e facuta sa ne tina sanatosi, frumosi si in conditii bune si isi altereaza niste mecanisme in interior, acole e problema in interiorul celulei."

Asadar detoxifierea, aceasta indepartare a reziduurilor, are loc permanent. Nu este nimic altceva decat igiena din interiorul organismului.

Puteti sa ajutati prin reducerea numarului de mese la doua pe zi, pentru o perioada. Sa fie mici, sa contina atat vegetale cat si produse de originel animala. Intre cele doua moment, consumati doar apa.

Ajuta, de asemenea, sa stati departe de toxice - fum de tigara, gaze de esapament, odorizante pentru incaperi.

Propriul organism isi va face singur treaba.

Sucurile de fructe sau legume scot zaharul din structurile complexe ale acestor alimente. Il veti ingera, practic si veti supune ficatul la o munca titanica.

Repetarea exagerata a obiceiului va duce la incarcarea acestui organ cu grasime. In felul acesta, veti avea de a face cu steatoza hepatica, popular ficatul gras, in cel mai scurt timp.