Adevarata "Frumoasa din padurea adormita": tanara care doarme si cate trei saptamani deodata. Ce este sindromul Kleine-Levin

Dată publicare: 20-10-2014 23:11
Dată actualizare: 23-10-2014 00:08


somn

Adolescentii sunt cunoscuti pentru abilitatea de a dormi ore in sir. Insa, pentru o tanara din Marea Britanie orele de odihna au devenit un adevarat cosmar.

Beth Goodier, in varsta de 20 de ani, sufera de o boala foarte rara care o impiedica sa duca o viata normala. Tanara doarme ore in sir, sau chiar saptamani. Sindromul de care sufera se numeste Kleine-Levin, cunoscut si ca simdromul "Frumoasei din Padurea Adormita".

Boala, una de tip neurologic, s-a declasat cand tanara avea 16 ani, iar de atunci doarme in medie cate 18 ore pe noapte. Insa sunt zile de-a randul in care poate petrece in pat si cate 22 de ore. Iar aproximativ o data la cinci saptamani adoarme si nu se mai trezeste timp de una pana la trei saptamani.

Chiar si atunci cand este treaza, tanara se poate comporta ca un copil, este confuza si nu stie diferenta dintre vis si realitate.

Mama tinerei a fost nevoita sa renunte la job-ul pe care il avea si acum are grija non-stop de fiica ei.

Medicii estimeaza ca numai 1.000 de oameni din toata lumea sufera de aceasta boala, 70% dintre ei fiind barbati. Nimeni nu a descoperit un leac pana acum si nimeni nu stie ce anume declanseaza boala. De obicei, spun expertii, simptomele trec dupa 10-15 ani.

Sursa: Daily Mail