5 trucuri pentru ca alimentele sa reziste mai mult in frigider. De ce e gresit sa tinem laptele pe interiorul usii
De multe ori frunctele sau legumele se strica chiar si dupa o zi pastrate in frigider. Business Insider a trecut in revista cateva dintre "secretele" folosite de bucatari pentru a mari viata alimentelor tinute in frigider.
1. Pentru ca fructele de padure - zmeura, baca - sa nu prinda mucegai trebuie spalate cu o cantitate mica de otet. In acest mod pot rezistat in frigider si pana la 2 saptamani.
2. Pentru ca bananele sa nu se innegreasca, inveliti coada acestora in folie de punga. Ideal ar fi ca bananele sa fie invelite separat si nu in ciorchine. In acest mod fructele se coc mai greu.
3. Pentru verdeturi este recomandat punerea radacinilor intr-un vas mic cu apa apoi invelite cu totul intr-o punga.
4. Salata trebuie uscate bine inainte de a fi stocata in frigider. Excesul de apa poate fi indepartat cu prosoape de hartie pe care lasam frunzele la scurs. Dupa care trebuie introduse in pungi sau saci vid.
5.Este gresit sa tinem laptele pe usa din interiorul frigiderului. Aici temperatura oscileaza si exista riscul de a se strica mai repede. Specialistii recomanda depozitarea sa in centrul frigiderului.