Tara unde Biserica Ortodoxa le-a spus NU refugiatilor. "Riscam sa disparem ca stat"

Ultima actualizare: 29-09-2015 07:05
Catedrala Alexandr Nevski din Sofia

In contextul introducerii cotelor obligatorii, un mesaj extrem de dur privind refugiatii a venit din partea Bisericii Ortodoxe din Bulgaria.

Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare cere guvernului de la Sofia sa nu mai permita sosirea de refugiati in tara, avertizand ca, in caz contrar, se afla in pericol insasi existenta Bulgariei ca stat, transmite agentia BTA, citata de Agerpres.

'In ultimele luni, am asistat la un val de migranti din tarile Orientului Mijlociu si Africii de Nord devastate de razboi, cautand azil in statele europene. Un val care capata atributele unei invazii', se arata intr-un comunicat de presa extraordinar.

'Nu trebuie sa existe nicio indoiala despre faptul ca Biserica Ortodoxa simpatizeaza si face apel la solidaritate cu toti oamenii care s-au aflat deja printre noi si care au nevoie, in mod real si fara tagada, de asistenta si sprijin material conform capacitatilor noastre', adauga Sfantul Sinod, subliniind ca 'ii ajutam si ii vom ajuta cu orice putem pe refugiatii care se afla deja in patria noastra, si nu vom face deosebiri intre ei in functie de credinta sau nationalitate'.

'Cu toate acestea, credem ca guvernul bulgar nu ar trebui in niciun caz sa permita mai multi refugiati in aceasta tara', mai afirma Sfantul Sinod, subliniind ca 'cine a provocat problema trebuie sa o rezolve' si avertizand ca 'poporul ortodox bulgar nu ar trebuie sa plateasca pretul disparitiei noastre ca stat'.

'Pe aceasta baza, Biserica Ortodoxa Bulgara cere guvernului bulgar, daca este guvernul unui stat crestin, sa ridice in modul cel mai categoric, in toate forumurile si in fata tuturor organizatiilor internationale in care este parte, problema incheierii imediate a razboaielor in Orientul Mijlociu si Africa de Nord, si a eradicarii cauzelor care au condus la dislocarea in masa a milioane de oameni din patriile lor', adauga textul mentionat.

'Sfantul Sinod doreste, de asemenea, ca guvernul sa ridice problema daca in aceste teritorii se desfasoara o epurare a crestinilor, daca toleranta religioasa este garantata in Egipt, Siria si Irak, si ce masuri va lua comunitatea democratica internationala pentru a garanta respectarea acestui principiu', se mai arata in comunicatul celei mai inalte autoritati a Bisericii Ortodoxe Bulgare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO