Peste 2000 de refugiati au dormit intr-un cimitir de la granita sarbo-croata. Au instalat corturi printre morminte. VIDEO

Ultima actualizare: 26-09-2015 07:04
refugiati serbia

Refugiatii care au ajuns la granita sarbo-croata folosesc un cimitir drept loc de odihna, in drumul lor catre Europa de Vest, relateaza Reuters.

In jur de 2000 de refugiati s-au adapostit intr-un cimitir din Serbia. Femei si copii au infruntat frigul si nu au ezitat sa doarma printre morminte si cruci. "Situatia este foarte proasta. Dormim pe jos, nu avem toalete. Este asa cum se vede. Nu suntem bine" a explicat Kasra, o refugiata din Siria. De pe 15 septembrie peste 30.000 de refugiati au trecut granita din Serbia in Croatia.

Sarbii au cerut Uniunii Europene sa reactioneze in cursul zilei de marti la inchiderea de catre Croatia a granitei comune, avertizand ca, in caz contrar, va recurge la “contramasuri” pentru a proteja interesele tarii, transmit DPA si Tanjug.”Asteptam (...) ca UE sa reactioneze si apoi Serbia va raspunde, cu calm, fara a incalca reglementarile”, a declarat premierul Aleksandar Vucic.

Serbia “va demonstra ca Zagrebul nu poate agresa si umili Serbia, distruge economia Serbiei, fara a suporta consecinte”, a adaugat el, calificand inchiderea punctelor de frontiera drept “un scandal de proportii incredibile”.

Conform estimarilor preliminare, Serbia a suferit pagube de circa 20 de milioane de euro din cauza inchiderii frontierelor cu Ungaria si Croatia, a indicat Vucic.

Croatia a inchis joi toate punctele de frontiera mici cu Serbia, obligand Belgradul sa incetineasca transferul de migranti spre teritoriul sau. Luni, Croatia a inchis si principalul punct de trecere de pe autostrada Belgrad-Zagreb pentru traficul de camioane.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO