"Ne aparam tara de cotropitorii invitati de Germania". Reportaj tulburator BILD despre vanatorii de refugiati din Bulgaria
Cotidianul german Bild a realizat un reportaj despre "vanatorii de refugiati" din Bulgaria, care patruleaza la granita cu Turcia.
Jurnalistii de la Bild care au stat de vorba cu trei dintre asa numitii "vanatori de migranti" si i-au comparat pe acestia cu "omuletii verzi" de acum doi ani din Crimeea.
Imbracati in costume de camuflaj, cu masti pe fata si bocanci militari, Yuri, de 32 de ani, Ivan, de 28 de ani si Dano, de 34 de ani vorbesc despre refugiati ca despre "invadatori".
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Noi ne aparam impotriva cotropitorilor invitati de Germania" a marturisit Yuri, membru din asa numitele "militii cetatenesti" care au inceput sa se implice in criza refugiatilor din Bulgaria la inceputul anului.
Potrivit BIld, care citeaza organizatii ale drepturilor omului, sute de bulgari s-au alaturat acestor militii. Unii vin dupa joburi sa "apere" granita lunga de 260 de kilometri, dintre care doar jumatate este blocata cu garduri de sarma ghimpata, altii vin in weekend-uri.
"Pentru noi este un sport si in acelasi timp ne aparam tara si familiile", considera Ivan. Vanatorii de migranti sunt inarmati cu cutite, bastoane de cauciuc si spray-uri cu piper.
Unii dintre ei lucreaza mana in mana cu politia bulgara de frontiera. "Politia este de partea noastra" sustine Yuri. Multi s-au alaturat dupa ce chiar premierul bulgar i-a chemat in ajutor.
Brutalitatea militiilor fata de refugiati a fost deja surprinsa in numeroase inregistrari ajunse online care au revoltat organizatiile care lupta pentru dreturilor omului.
Peste un milion de refugiati si migranti au intrat in UE din Turcia din ianuarie 2015, ceea ce a generat o criza fara precedent in cele 28 de state membre ale blocului european. Numarul solicitantilor de azil care au ales, insa, sa tranziteze Bulgaria a fost relativ mic.