Ciocniri violente intre refugiati si politisti, in Calais: scenele cumplite filmate de un turist britanic. VIDEO

Ultima actualizare: 24-06-2016 06:41
incidente imigranti in Calais

Sute de imigranti au provocat haos in Calais, dupa ce au incercat sa se urce cu forta pe feriboturi spre Marea Britanie.

Astfel, au avut loc violente intre fortele de ordine si imigranti. Politia a fost nevoita sa foloseasca gaze lacrimogene pentru a potoli multimea violenta.

Aproape 300 de imigranti au incercat sa urce ilegal pe feriboturi care urmau sa ajunga in Marea Britanie, conform Daily Mail. Ca urmare, autoritatile franceze au fost nevoite sa inchida portul si sa ridice bariere pentru a opri multimea furioasa, care striga "du-te naibii, Marea Britanie". Martorii au declarat ca imigrantii au blocat traficul spre port, pentru a urca ilegal in camioane care urmau sa fie imbarcate pe feriboturi.

Mai multe persoane si-au exprimat socul pe retelele de socializare, iar un barbat sustine ca migrantii ar fi aruncat cu pietre in masinile blocate in trafic. Altii spun cum au vazut mai mult refugiati care incercau sa urce cu forta in camioane. Incidentele au avut loc luni, iar pana seara, soseaua a fost inchisa si era plina de ramasite, dupa haosul produs de imigranti.

Cativa politisti au fost raniti in urma ciocnirilor violente, iar cativa militanti ai grupului anarhist No Borders au fost arestati. "Migrantii stiu ca daca Marea Britanie voteaza sa iasa din UE, noi vom recapata control la granite. De asta sunt atat de disperati sa ajunga acolo" a declarat un reprezentant al Departamantului de Aparare din Marea Britanie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO