Cancelarul Angela Merkel: "Frontierele externe ale UE trebuie securizate, pentru mentinerea Spatiului Schengen"

06-02-2016 15:51

Angela Merkel

Angela Merkel solicita masuri suplimentare de securizare a frontierelor externe ale Uniunii Europene. Cancelarul german sustine ca acest lucru este necesar pentru mentinerea zonei de libera-circulatie Schengen.

"Frontierele externe ale Uniunii Europene trebuie protejate, vrem mentinerea Spatiului Schengen", a declarat Merkel.

"Un esec in securizarea frontierelor externe ale Uniunii Europene ar afecta libera circulatie a persoanelor, baza performantelor economice pentru Uniunea Europeana", a continuat cancelarul german.

Cancelarul german se va deplasa luni in Turcia, pentru a discuta cu premierul Ahmet Davutoglu despre solutii pentru limitarea numarului imigrantilor clandestini.

Comisia Europeana a avertizat recent Grecia ca risca excluderea din Spatiul Schengen daca nu va remedia pana in luna mai "deficientele grave" in securizarea frontierei externe a Uniunii Europene.

Peste 850.000 de imigranti extracomunitari au tranzitat in 2015 teritoriul Greciei in drumul spre state occidentale ale Uniunii Europene.

Austria a propus suspendarea Greciei din Schengen pana la securizarea frontierei maritime cu Turcia, pledand, alaturi de Germania, Belgia, Suedia si Danemarca pentru reintroducerea controalelor temporare in spatiul de libera circulatie, pentru oprirea imigratiei.

Sursa: Reuters


VIDEO PROTVPLUS.RO