Austria solicita 600 de milioane de euro din fonduri europene ca sa finanteze cheltuielile cu primirea refugiatilor

Ultima actualizare: 10-02-2016 07:11
migranti

Guvernul Austriei cere Uniunii Europene sa finanteze cheltuielile generate de primirea masiva a imigrantilor din Orientul Mijlociu, a informat sambata cotidianul Kurier, citat de EFE.

Ministrul de finante austriac, conservatorul Hans Jurg Schelling, a trimis o scrisoare Comisiei Europene in care solicita plata a circa 600 de milioane de euro din fonduri europene. Autoritatile de la Viena au calculat ca o cifra "asumabila" ar fi de circa 35.000 de refugiati pe an, in conditiile in care Austria a primit anul trecut 90.000 de cereri de azil, relateaza Agerpres.

Cheltuielile generate de "excedentul" de 55.000 de refugiati ar trebui finantat de UE, spune Schelling in scrisoarea sa, citata si publicata sambata de cotidianul austriac Kurier. Schelling a calculat ca fiecare refugiat costa statul austriac 11.000 de euro, ceea ce reprezinta un cost aditional de 600 de milioane de euro pe an.

Aceste costuri suplimentare s-ar putea finanta printr-o sporire a fondului comunitar AMIF (Fondul pentru azil, imigratie si integrare) si din Fondul european de solidaritate in caz de catastrofe naturale, spune Schelling, care este de parere ca tarile care primesc mai multi refugiati trebuie sa primeasca si mai multi bani din aceste fonduri.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO