(P) Avertisment oficial: populatia cu varste intre 20 si 55 ani scade la jumatate in 50 ani

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Miercuri 26 Septembrie 2012 10:31
Data publicarii: Vineri 20 Aprilie 2012 14:11
Categorie: Chestiune de bani
mama si copilul

Autoritatile transmit un mesaj sumbru pentru romani. Populatia Romaniei in varsta de peste 65 ani va creste de aproape doua ori, iar numarul persoanelor cu varste cuprinse intre 20-55 ani scade la jumatate in urmatorii 50 de ani.

Indirect, asta inseamna ca forta de munca va fi din ce in ce mai mica, iar numarul pensionarilor din ce in ce mai mare. In aceste conditii sistemul public de pensii va deveni total depasit de situatie, neputand asigura celor care acum cotizeaza luna de luna, veniturile la care au dreptul.

Perspectivele demografice negative ale Romaniei sunt prevazute in noul Program de convergenta aprobat recent de Guvern si care urmeaza sa fie transmis Comisiei Europene.

Prognoza demografica pentru Romania realizata recent de Eurostat mentine evaluarea anterioara, din 2008, privind accelerarea procesului de imbatranire a populatiei in perioada 2010-2061, ca rezultat al unei rate mici de fertilitate.

"Populatia de peste 65 ani va creste de circa 1,9 ori, iar populatia intre 20-55 ani practic se va injumatati in acest interval de timp. Viteza procesului de imbatranire va afecta negativ piata muncii. Raportul dintre persoanele in varsta de peste 65 de ani si cele in varsta de munca (20-65 ani) creste semnificativ, ceea ce inseamna ca si in perspectiva urmatorilor 10-20 de ani sistemul public de pensii va avea resurse mult diminuate in raport cu cheltuielile", se arata in document.

Fiecare dintre noi merita sa fie rasfatat si sa simta din plin bucuriile fiecarei varste, mai ales cand o face pe drept si dupa o viata intreaga de munca. Banii "pentru zile negre" devin, astfel, economiile tale pentru o viata imbelsugata si asa cum ti-ai dorit. Si, chiar daca nu este momentul sa te gandesti la cum va fi viata ta la batranete, posibilitatea unui plan de economii sigur ti-a intrat in calcule. Iar odata ce te gandesti serios la viitorul tau, de ce sa nu ai in vedere si partea de protectie din tot acest proces?

Poti avea parte de un confort financiar asigurat, indiferent de momentul vietii: fie la batranete, fie in orice cumpana ai intampina. Totul este, insa, doar o chestiunedebani.

AXA Asigurari iti recomanda Supra Capital Protector. Este garantia ta pentru perioada in care vei fi mai putin activ, iti ofera linistea unui trai decent si lipsa grijilor legate de veniturile insuficiente.

Pentru mai multe informatii intra pe www.chestiunedebani.ro.

mama si copilul Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

(P) Durata de viata creste, iar statul nu mai face fata. Poarta-ti singur de grija din timp
(P) Durata de viata creste, iar statul nu mai face fata. Poarta-ti singur de grija din timp
VIDEO PROTVPLUS.RO
copil, familie, viitor
(P) Dar daca…?
(P) Planurile tale pentru 2013?
(P) Mesaj de la Neprevazut
(P) Scrisoare catre tanarul Eu
(P) Executarea silita nu este o solutie. Iti poti asigura creditele, ca sa eviti recuperatorii
(P) Locurile fara taxa din facultati sunt o raritate. Rezolvarea problemei banilor pentru studii
barbat confuz, ingrijorat
(P) "Nu am crezut ca mi se va intampla asta vreodata". Gandeste-te din timp la viitorul tau
(P) Avertisment oficial: populatia cu varste intre 20 si 55 ani scade la jumatate in 50 ani
(P) Durata de viata creste, iar statul nu mai face fata. Poarta-ti singur de grija din timp
(P) Lumea este zguduita de cutremure. Cum sa te protejezi de riscuri si sa-ti pui familia la adapost
(P) 9 din 10 romani isi asigura masina, dar nu si familia. Nu-ti lasa viata pe ultimul loc
(P) Ce faci daca nu iei Bacalaureatul? Spune-le parintilor tai sa citeasca asta