Said Kouachi a fost inmormantat la Reims, intr-un mormant anonim. Sotia acestuia nu a asistat la ceremonie

Dată publicare: 17-01-2015 13:51
Dată actualizare: 20-01-2015 06:55


said kouachi

Unul dintre cei doi jihadisti francezi autori ai atacului de la saptamanalul Charlie Hebdo, Said Kouachi, a fost inmormantat in noaptea de vineri spre sambata in orasul Reims, a anuntat primaria, care s-a opus inhumarii, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

Inmormantarea a avut loc in prezenta catorva membri ai familiei si sub supravegherea politiei. Cel mai mare dintre fratii Kouachi a fost inhumat intr-un mormant anonim, iar numele cimitirului nu a fost divulgat, potrivit unei surse prezente, pentru a nu transforma mormantul intr-un loc de pelerinaj.

Sotia lui Said Kourachi nu a asistat la ceremonie, pentru a se pastra secretul funeraliilor.

Potrivit avocatului sau, Antoine Flasaquier, "ea este acum usurata ca sotul ei a putut sa fie inmormantat discret si demn".

Tot ca o masura de discretie, pompele funebre nu au folosit utilaje, prelungind funeraliile o parte a noptii.

Primarul din Reims Arnaud Robinet s-a opus acestei inhumari, invocand riscul unor tulburari ale ordinii publice, dar legea l-a obligat pana la urma, deoarece Said Kourachi - care a comis impreuna cu fratele sau Chérif atacul de la Charlie Hebdo soldat cu 12 morti, pe 7 ianuarie - locuia in oras de doi ani.

Robinet declara pentru AFP ca se teme de "un mormant care poate servi ca loc de reculegere sau pelerinaj pentru fanatici sau ca factor de defulare pentru multiple uri".

Chérif Kouachi urmeaza sa fie inmormantat la periferia Parisului, in comuna Gennevilliers, unde locuia impreuna cu sotia. Aceasta din urma a cerut ca cumnatul ei, Said, sa fie si el inhumat tot aici.

In ceea ce-l priveste pe al treilea jihadist, Amédy Coulibaly - care a omorat o politista si apoi a luat ostatici dintre care a ucis patru persoane, intr-un magazin alimentar cu specific evreiesc, pe 9 ianuarie -, o parte a familiei sale a declarat pentru AFP, citata de Mediafax, ca nu a luat o decizie inca.

Aceste rude ale lui Coulibaly locuiesc la periferia Parisului, la Grigny, unde primaria afirma ca nu a primit nicio cerere pana in prezent. La fel stau lucrurile si la Fontenay-aux-Roses, unde locuia jihadistul si unde autoritatile precizeaza ca cimitirul nu dispune de un loc dedicat musulmanilor.

O posibilitate ar fi organizarea unor funeralii in Mali, de unde este originara familia lui Coulibaly.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO