Expeditie romaneasca la Polul Sud. Cornel Galescu si Romeo Dunca vor sa ajunga acolo pe schiuri

Ultima actualizare: 22-08-2012 22:11

Cei doi se pregatesc pentru expeditia ce va dura o luna si va avea ca deznodamant atingerea unui punct ravnit in palmaresul oricarui alpinist: Polul Sud. Vor merge alaturi de alti 10 alpinisti straini, din Germania, Norvegia si Italia.

29 noiembrie va fi momentul de start al aventurii. “Pentru atingerea punctului sunt necesare eforturi supraomenesti. Speram ca inainte de Craciun sa fim acasa, cu o noua cucerire”, a declarat Cornel Galescu.


Prezent la conferinta de lansare a expeditiei “Romania- Polul Sud 2011” de la Caransebes, Coco Galescu a facut un gest simbolic. Toti cei prezenti, autoritati si locuitori ai orasului, s-au putut semna pe drapelul Romaniei care va fi arborat la sfarsitul lunii viitoare la Polul Sud.


Anul acesta se implinesc 100 de ani de la prima cucerire a Polului Sud, iar Romania va marca momentul prin caransebeseanul Coco Galescu si timisoreanul Romeo Dunca. Acum 4 ani, aceeasi echipa a reusit sa atinga Polul Nord.


Costurile totale ale expeditiei se apropie de suma de 80.000 de euro. O parte din bani vin si de la Primaria Caransebes, iar majoritatea de la alti sponsori privati.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO