O „comoara” ascunsa din Banat, descoperita intamplator de doi fotografi. Ce masura a luat Parlamentul European

Ultima actualizare: 14-08-2014 07:11

 Un loc desprins, parca din basme si descoperit, intamplator de 2 fotografi romani a fost, inclus recent de Parlamentul European pe lista, celor 28 de comori, ascunse ale Europei ce, trebuie vazute!

 Se afla in Romania, in apropiere de Caras-Severin si, nu intamplator a fost, botezat "Tunelul iubirii". Este vorba, de fapt, de o portiune de cale ferata, deasupra careia, in timp s-a format o adevarata, arcada din vegetatie.

Mihai si Florin sunt cei doi fotografi care au descoperit "Tunelul iubirii" de la Glimboca. Au plecat, initial, sa suprinda apusul pe dealurile din zona, dar au lasat totul de-o parte cand au vazut tunelul parca sculptat intr-o planta cu milioane si milioane de frunze.

FLORIN AVRAMESCU, fotograf: "Cand a vazut ce este aici m-am exprimat WOW! MAESTRE, CE E AICEA... N-am mai pozat apusul de pe dealuri. Ne-am pierdut timpul aici"

MIHAI TĂMĂSILĂ, fotograf: "Arata fantastic si am fost uimiti - eu si prietenul meu Florin. Nu ne-a venit sa credem ca exista asa ceva aproape de noi."

Fotografia lor a devenit cunoscuta pe internet, dar nimeni n-a crezut ca este reala.

IONICĂ GAŞPAR, localnic: "Am vazut pe facebook fotografiile si nu mi-a venit sa cred! Wow... Dumnezeu ne-a binecuvantat cu o astfel de frumusete a naturii"

MIHAI TĂMĂSILĂ, fotograf: "Oamenii au zis pfoai asta e tunelul din Ucraina nu exista asa ceva in Romania, iar, dupa un timp, am inceput sa dam coordonatele..."

Asa au ajuns si primii turisti in zona..., iar astazi tabloul mirific al naturii a devenit celebru. "Tunelul iubirii" de la Glimboca a fost introdus de parlamentarii europeni pe lista celor 28 de comori ascunse care trebuie musai vizitate. Locul va beneficia de o promovare speciala, ce ar putea atrage in zona o multime de turisti.

"Pacat ca avem atatea locuri extraordinar de frumoase la care nu stim cum sa ajungem, pentru ca suntem o tara care nu stie incotro ne indreaptam si nici de unde venim.", ne-a povestit un turist.

Calea ferata ce trece prin Tunelul Iubirii este circulata rar, doar de trenuri de marfa.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO