366 de sectii de votare au fost deschise in Caras-Severin. In judet au loc si alegeri partiale, in localitatea Obreja

25-05-2014 10:55

Alegeri europarlamentare

 In Caras-Severin sunt deschise 366 de sectii de votare. Patru dintre ele sunt pentru alegerile partiale din localitatea Obreja, acolo unde se alege un nou primar, iar restul sectiilor de votare (362) sunt destinate alegerilor europarlamentare.

 Sectiile au fost deschise la ora 7 dimineata, iar pana acum nu s-au inregistrat incidente, procesul de votare desfasurandu-se fara probleme.

„Daca se vor constata incalcari ale legii, cele 18 echipe de cercetare a incidentelor vor actiona cu fermitate si ii vor sactiona pe cei care se fac vinovati. Reamintim ca potrivit articolului 387 din Codul Penal << (Frauda la vot) votarea de doua sau mai multe ori, sau introducerea in urna a mai multor buletine de vot, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda si interzicerea exercitarii unor drepturi>”, au transmis reprezentantii Politiei Judetene Caras-Severin.

Buna desfasurare a alegerilor o vor asigura 1121 de angajati ai MAI (politisti din cadrul Politiei Judetene Caras-Severin, politisti de frontiera, jandarmi si pompieri). 675 de politisti vor asigura ptotectia celor 366 de sectii de votare care sunt amplasate in intreg judetul.

In arestul IPJ Caras-Severin se afla doi doi arestati preventiv cu drept de vot si care si-au exprimat dorinta de a-si exercita dreptul de a vota. De asemenea, la in judet exista sunt sase persoane arestate la domiciliu, care nu au solicitat sa voteze prin intermediul urnei speciale.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO