O mumie dintr-o catacomba siciliana ar “clipi” la peste o suta de ani dupa moarte. Care este explicatia oamenilor de stiinta

Ultima actualizare: 27-06-2014 07:10
mumie

Mai multi oameni au sustinut ca o mumie, denumita “Frumoasa adormita”, ar clipi din cand in cand, ceea ce au transformat-o pe fetita de doi ani, decedata in anii ’20, in atractia locului in care este expusa.

Ramasitele mumificate ale Rosaliei Lombardo, o fetita de doi ani care a murit in anii ’20, se afla printre alte 8.000 de trupuri pastrate in catacombele unei manastiri din Palermo, Sicilia.

In saptamanile trecute, mai multe ziare italiene au reltat ca pleoapele fetei s-ar misca de cateva ori pe zi. Cei care au observat fenomenul sustin ca i-au vazut ochii albastri. Din acel moment, o serie de pelerini au inceput sa apara in locul respectiv, atrasi de mister.

Intre timp insa, cei care au investigat situatia au venit, se pare, si cu o explicatie. De altfel, una cat se poate de lumeasca.

Este vorba de o iluzie optica, produsa de lumina care trece prin ferestrele laterale”, a declarat Dario Piombine-Mascali, de la Catacombele Capucine, citat de Australia News.

Propagarea luminii a fost accentuata recent si datorita mutarii corpului intr-un sicriu de sticla, pentru un mai bun control asupra umiditatii. In plus, pleoapele fetitei nu ar fi inchise in totalitate, ceea ce accentueaza iluzia.
 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO