“Fiica noastra este vrajitoare”. Fetita de 10 ani supusa unui ritual barbar de exorcizare de parinti

20-01-2013 10:30
Sursa: Boraas Tidning


exorcizare

Doi soti sunt acuzati de abuz, dupa ce se pare ca si-au supus fiica de 10 ani, despre care spun ca este vrajitoare, unor ritualuri barbare de exorcizare.

Cuplul, care este originar din Republica Democrata Congo, a fost pus sub acuzare vineri, de autoritatile din orasul Boraas, din vestul Suediei, acolo unde este stabilit.

Daniel Larson, procuror, a declarat pentru ziarul local Boraas Tidning: “Sotii cred ca fiica lor este vrajitoare, dar resping acuzatia de abuz”.

Ancheta a scos la lumina faptul ca fetita a fost supusa la trei ritualuri de exorcizare in perioada februarie 2007-februarie 2008, in cadrul carora a fost obligata sa bea un amestec facut dintr-un lichid de curatare si propria urina. De asemenea, sotii au fost acuzati ca au batut-o pana la inconstienta.

Fetita, care sustine ca nu este biologic inrudita cu parintii, a fost luata in grija asistentilor sociali in 2008, dupa ce au aparut suspiciuni ca nu este ingrijita corespunzator acasa.

Profesorii au observat ca fata venea la scoala cu haine murdare si au observat ca era tratata diferit fata de ceilalti frati.

Procurorul Daniel Larson a spus ca fetita a povestit despre exorcizare dupa ce a fost mutata intr-un adapost social.

Ziarul local Boraas Tidning a relatat ca in anul 2008 parintii au cerut de la autoritati un ajutor banesc pentru a merge in R.D. Congo pentru o exorcizare, insa solicitarea lor a fost respinsa.
Procesul va incepe peste cateva luni.

 

Sursa: Boraas Tidning

VIDEO PROTVPLUS.RO