Cine produce zgomotul misterios care se aude in intreaga lume. Ipoteza neasteptata a expertilor

Dată publicare: 29-10-2013 21:57
Dată actualizare: 01-11-2013 06:50


analiza, zgomot

Originea unui sunet ciudat, care a fost inregistrat in mai multe zone din intreaga lume, nu a fost pana acum explicata de oamenii de stiinta.

Exista mai multe ipoteze, insa acum o noua teorie ar putea sa explice fenomenul.

Sunetul, care pare sa vina de nicaieri, seamana cu un huruit, iar explicatiile posibile se refera la linii de inalta tensiune, sisteme de comunicatii ale submarinelor sau zgmomote venite din adancurile pamantului.

Numit popular Hum, acest zgomot a fost auzit din Marea Britanie pana in Australia si Statele Unite, scrie Huffington Post.

In unele zone, sunetul este insuportabil, in altele apare si dispare ocazional, iar in anumite locuri a fost auzit prima data in urma cu foarte multi ani.

Dupa ce a fost auzit si in Southampton, oamenii de stiinta au venit cu o noua explicatie, neasteptata: zgomotul ar fi produs de o specie de peste, care isi cheama astfel partenera. Este vorba de pestele Midshipman.

Zgomotele sunt similare, crede Bean Wilson, de la Asociatia de Stiinta Marina din Scotia. Acesti pesti “sonori” pot fi intalniti in nordul Oceanului Atlantic.

Teoria nu este chiar noua, o ipoteza similara fiind avansata si de cercetatorii de la Universitatea din Washington, care au incercat sa explice astfel zgomotul inregistrat in Seattle.

Sunetele scoase de acesti pesti sunt reflectate de cladiri si barci, cred specialistii.
 

Sursa: Huffington Post

Tags: peste, zgomot, sunete,


VIDEO PROTVPLUS.RO