Misterul complexului de la Stonehenge a fost descifrat. Ipoteza unor istorici britanici

Dată publicare: 20-10-2013 09:07
Dată actualizare: 23-10-2013 00:13


Stonehenge

Istoricii sustin ca au rezolvat in sfarsit misterul complexului de la Stonehenge. Pana acum, existau mai multe ipoteze privind motivul pentru care oamenii au construit acest monument.

O echipa de arheologi care a facut cercetatori in zona Amesbury, langa Stonehenge, anunta ca a descoperit ceva neasteptat, care ar putea explica de ce oamenii din preistorie au ales acest loc pentru a construi un monument.

In aceasta zona exista mai multe izvoare cu apa termala, spun istoricii, citati de Daily Mail.

Aceste izvoare formeaza adevarata piscine termale, care atrageau si multe animale, asigurand astfel si hrana oamenilor care le vanau.

Chiar si iarna, temperatura apei nu scade sub 11 grade Celsius. Urmele lasate de oamenii peristorici dateaza din anul 7.600 i.Hr.

In aceasta zona arheologii au gasit si oasele unor animale care au fost gatite si mancate de oameni in trecut: vaci, caprioare si peste.

Cand totul in jura ingheata, aceste ochiuri de apa raman inconjurate de iarba verde. Izvoarele cu apa calda alimenteaza raul Avon.

CITESTE SI: Zece orase care vor disparea de pe harta lumii pana in 2050

Blestemul bogatiei din adancuri. Cea mai bogata tara din lume, distrusa de strainii care i-au exploatat resursele din pamant

Eleganta, cai putere si peste 400 km/ora. Cele mai rapide zece masini construite vreodata. GALERIE FOTO


 

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO