”Boala căprioarelor zombi”. Americanii se tem de răspândirea unui virus mortal la oameni

Ultima actualizare: 31-01-2018 13:38
caprioara

O boală mortală care face căprioarele să se comporte ca niște zombi riscă să se răspândească în SUA și anumite părți din Canada, iar experții avertizează că ar putea afecta în curând și oamenii.

Potrivit Daily Mail, este vorba despre ”boala pierderii cronice”, cunoscută și sub numele de ”boala căprioarelor zombi”, iar această maladie a fost semnalată în 22 de state americane și 2 provincii canadiene.

Infecția atacă atât creierul, cât și măduva spinării la căprioare, cerbi și elani, provocând o scădere dramatică a greutății animalelor, o lipsă de coordonare a membrelor și chiar o creștere a agresivității ... înainte să moară.

Deși nu există date care să confirme faptul că această infecție s-ar putea transmite și la oameni, un studiu recent a arătat pentru prima dată că macacii ar putea fi infectați cu un virus atunci când mănâncă bucăți de carne infectată - mulți temându-se că există riscul ca această boală să ajungă și la om.

Deocamdată, însă, nu există nicio dovadă că omul ar putea fi pus în pericol de carnea infectată, potrivit postului public Radio Colorado.

Boala căprioarelor zombi” a fost descoperită pentru prima dată în urmă cu 50 de ani, bănuindu-se că epicentrul focarului era Colorado.

De atunci, oamenii de știință au tot încercat să înțeleagă mecanismele răspândirii și cauzele producerii acestei boli.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO