Incendiu la o casa aflata in ruina, in Oradea. Posibila cauza: o instalatie de curent improvizata

22-10-2013 11:25


 Panica intr-un cartier de case din Oradea. O locuinta aflata in ruina a luat foc si a ars aproape in intregime, mai ales ca acoperisul era pe structura de lemn, iar lucrurile adunate in cele cateva incaperi existene erau inflamabile.

Focul a izbucnit in aceasta dimineata, in jurul orei 8:30. Se pare ca o posibila cauza a incendiului a fost o instalatie improvizata de curent. Cladirea era in ruina, insa era locuita de un barbat care nu era acasa in momentul declansarii incendiului. Un paznic aflat in apropiere a vazut totul si a sunat la 112. 

"Am vazut ca iese fum. La prima vedere m-am gandit ca a dat cineva foc la frunze. Cand mi-am dat seama ca vine din varful casei, imediat am sunat la 112”, a spus Grigore Ciurda, un paznic.

Pompierii sositi la fata locului au intervenit de urgenta, insa intreaga operatiune a fost dificila pentru ca exista riscul ca peretii sa se prabuseasca. Din fericire, militarii au reusit sa lichideze incendiul inainte ca acesta sa cuprinda si casele din jur.

Vecinii au iesit ingroziti la poarta, de teama ca flacarile sa nu ajunga si la casele lor.

"M-am trezit repede, repede, ca arde casa vecinului. Am vazut flacari, un fum foarte gros, negru si dupa aia iar flacari, dar in cateva secunde au ajuns pe acoperis la 2-3 metri. Se vedea ca arde foarte, foarte tare", a spus Florin Popescu, un vecin.

Din fericire, pompierii, cu ajutorul a doua autospeciale cu apa si spuma, au reusit sa localizeze incendiul si sa il stinga.

Sorin Lupse, colonel - Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Crisana: "Am intervenit pentru lichidarea unui incendiu la o casa in ruina. Pericolul mare pentru echipa de interventie a fost instabiliatea cladirii si pericolul de a nu se propaga la locuintele invecinate. Victime nu au fost, proprietarul era plecat de-acasa”.

Din casa darapanata nu a mai ramas mare lucru in urma incendiului. Proprietarul isi va evalua pagubele si, pe langa asta, va avea de dat socoteala pentru ca a pus viata pompierilor in pericol.

VIDEO PROTVPLUS.RO