Pompierii s-au chinuit 10 ore sa stinga un incendiu la un depozit in Suceava. Ce pagube s-au produs

Dată publicare: 20-10-2013 19:00
Dată actualizare: 23-10-2013 00:13


Un incediu devastator izbucnit la un depozit de furaje a semanat panica intr-o comuna din judetul Suceava.

Un incediu devastator izbucnit la un depozit de furaje a semanat panica intr-o comuna din judetul Suceava.

Mai multi angajati ai fermei unde se afla constructia spun ca erau la lucru atunci cand mai multi baloti s-au aprins. Situatia a fost atat de grava incat pompierii s-au chinuit mai bine de 10 ore sa stavileasca limbile uriase de foc.

In momentul in care balotii de paie s-au aprins, muncitorii construiau un adapost pentru animale. Aceasta este afacerea de familie a fostului presedinte al Consiliului Judetean Suceava, Gavril Marza.

Mircea Marza, proprietarul depozitului: "De la ce, a luat foc de la drujba..."

Martorii au sarit imediat cu galetile cu apa pentru a stinge incendiul.Dar dezastrul era prea mare si au fost neputinciosi in fata focului care s-a extins cu repeziciune. Incercarea a fost una grea si pentru pompieri. Peste 6000 de baloti s-au facut cenusa.

"Este o cantitate mare de furaje, intervin 5 autospeciale cu apa si spuma, trei excavatoare si alti voluntari din comuna. Se ia la furca si se stinge bucata cu bucata", a declarat maior Marius Tauteanu, I.S.U. Suceava.

Pompierii au confirmat faptul ca totul ar fi pornit de o scanteie produsa de flexul unui muncitor. Inainte de a se apuca de lucru, oamenii nu au securizat zona, extrem de inflamabila. Din pacate constructia nu era asigurata, asa ca proprietarul a ramas cu paguba de 60.000 de lei si fara furaje pentru animale.


VIDEO PROTVPLUS.RO