Rezultate Bacalaureat 2012: 24.27% dintre elevi au luat.Care e singurul judet cu 50% promovabilitate
Bacalaureatul a fost promovat, in sesiunea de toamna, de 24,27% dintre cei 85.117 candidati care au participat la examen, peste 14.000 de absolventi inscrisi initial renuntand sa mai sustina probele.
Cel mai mare procent de promovare a fost inregistrat in judetul Giurgiu, 50,22%, iar cel mai mic, in Ilfov, doar 10,21%, potrivit sursei citate.
Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca rezultatele din aceasta sesiune, potrivit carora au promovat 20.662 de candidati, sunt mult mai slabe decat cele de la sesiunea din vara.
Alegeri 2024
09:09
Marcel Ciolacu: „Am votat pentru o Românie cu o voce puternice în lume, a cărui președinte să muncească pentru țară”
09:05
LIVE TEXT | Alegeri prezidențiale 2024 - prezența la vot în timp real. Ce grupe de vârstă au votat la primele ore
08:56
Alegeri prezidențiale. Candidați sancționați pentru propagandă electorală. Câte amenzi a dat MAI
08:30
Ludovic Orban: Există o dezinformare în ceea ce priveşte retragerea mea din cursa pentru prezidenţiale
Peste 99.400 de candidati s-au inscris pentru a sustine examenul in sesiunea de toamna, insa aproximativ 14% dintre ei au renuntat si nu s-au prezentat sa dea probele, potrivit Ministerului Educatiei.
"Procentul celor care se prezinta la acest examen scade in fiecare an", a subliniat Andronescu.
Duminica, pana la ora 20.00, vor putea fi depuse contestatiile, rezultatele finale urmand sa fie afisate in 5 septembrie.
Anul trecut, tot in sesiunea de toamna, promovabilitatea la nivel national a fost de 16,8%, dupa solutionarea contestatiilor.
Anul acesta, in prima sesiune a examenului de bacalaureat, au promovat 44,41% dintre candidati.
Tot ministrul Educatiei a spus, sambata, ca bacalaureatul de anul viitor, probabil, va fi diferentiat, iar liceenii care nu vor sa urmeze o facultate, ci doresc sa intre pe piata muncii, pot da bacalaureatul profesional, care va fi o noua forma de finalizare a studiilor liceale.
Andronescu a afirmat ca, in urma discutiilor pe care le-a avut cu mai multi directori de scoala, precum si cu reprezentanti ai inspectoratelor, s-a ajuns la concluzia ca trebuie introdusa o noua forma de finalizare a studiilor liceale.
"Se contureaza ideea unui bacalaureat profesional. Acest lucru inseamna ca vom avea bacalaureatul national, pe care-l si avem acum, cu aceleasi probe, cu acelasi continut, iar bacalaureatul profesional sa-l gandim ca o forma de finalizare pentru cei care nu tintesc invatamantul superior, dar vor sa mearga in productie.
In felul acesta, prin bacalaureatul profesional, le dam o certificare a capacitatilor lor profesionale", a spus ministrul Educatiei, dupa sedinta de guvern.